Yaklaşan Turizm Sezonu Öncesinde Trabzon'da Şoför Esnafı Davranış Eğitiminden Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Yaklaşan Turizm Sezonu Öncesinde Trabzon'da Şoför Esnafı Davranış Eğitiminden Geçiyor

Yaklaşan Turizm Sezonu Öncesinde Trabzon\'da Şoför Esnafı Davranış Eğitiminden Geçiyor

Trabzon’da yaklaşan turizm sezonu öncesinde ticari dolmuş ve taksi sürücülerine ”Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi" kapsamında davranış eğitimi veriliyor.

03.03.2016 13:37

Trabzon'da yaklaşan turizm sezonu öncesinde ticari dolmuş ve taksi sürücülerine "Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi" kapsamında davranış eğitimi veriliyor.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından il merkezi ve çeşitli ilçelerde düzenlenen eğitim programı kapsamında sürücülere, müşterilerle diyaloğun nasıl olması yönünde eğitim verilirken, şoförler verilen eğitimin yararlı olduğunu söylüyor.

Sürücülerle müşteri arasında genellikle sabırsızlığın hüküm sürdüğünü ifade eden şoförler eğitim sayesinde bunun önlenebileceğini belirtiyor.

Temel Eyüpoğlu, adlı şoför esnafı her sektörde davranış bozukluğu bulunan kişilerin olduğunu ifade ederek "Esnaf arkadaşlar bilgilendiriliyor. Bizi en çok yoran sabırsızlık. Yolcularımızın sabır göstermemesi. Gideceği yerlerde bize baskı uygulaması. Bizim aramızda da davranışı bozuk olan arkadaşlarımız vardı. Bu sadece bizde değil diğer sektörlerde de var" dedi.

Murat Mataracı isimli şoför esnafı da şoförlüğün kolay bir meslek olmadığını belirterek "Biz her zaman sabırdan yanayız. Mesleğimiz kolay bir meslek değil. Buradaki eğitimin ana teması saygı, sabır içeriyor. Bu aynı zamanda bizler olduğu kadar yolculara velilere yönelik bir eğitim olmalı" ifadelerini kullandı.

22 yıllık dolmuş soförü Mustafa Küçükgenç ise eğitimin yaşı olmayacağını kaydederek "22 yıllık sürücüyüm. Burada anlatılanların mutlaka faydası oldu. En azından davranış hareketlerimiz konusunda 22 değil 40 yıl da geçse yine de öğreneceğimiz çok şey var. Davranışlarımız, hareketlerimiz, konuşmalarımız açısından çok yararlı oldu" diye konuştu.

Dolmuş şoförü Ufuk Kumaş da durak harici inmek isteyen yolcularla zaman zaman münakaşa yaşadıklarını söyledi. Kumaş "Yolcu ile bizi en çok yoran diyaloglar, durak harici inmek istemeleri. Dolayısıyla zaman zaman münakaşalar yaşanıyor. Ancak buna rağmen müşterilerle aramızda çok kötü bir olay yaşanmadı" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaklaşan Turizm Sezonu Öncesinde Trabzon'da Şoför Esnafı Davranış Eğitiminden Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement