Yalçıntaş Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Yalçıntaş Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti

Yalçıntaş Başkan Akyürek\'i Ziyaret Etti

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

02.12.2012 10:03

Yalçıntaş, çöpten elektrik elde edilen tesis, Bilim Merkezi ve tarihi eserlerin yaşatılmasına yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür etti. Başkan Akyürek de, belediyecilik çalışmalarının yanında sanayiye, ticarete ve diğer alanlara hizmet vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Sızma Kasabası'na yaptırılan ilkokul ile lojmanın açılışı nedeniyle Konya'da bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve İTO Meclis üyeleri, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'ya yaptırılan okul nedeniyle teşekkür etti. Konya'da sadece belediyecilik alanında değil, birçok alanda hizmet verdiklerini belirten Başkan Akyürek, şehircilik altyapısını güçlendirerek, yatırım altyapısını da güçlendirmiş olduklarını kaydetti.

ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ ÖNERİSİ

Konya'da organize sanayinin yaklaşık 20 milyon metrekarelik bir alan oluşturduğunu, bunun 40 milyon metrekareye çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, Ankara Yolu'nda da 15 milyon metrekarelik bir alanda Özel Ekonomi Bölgesi oluşturma önerisi hazırladıklarını söyledi. Bunu Konya'nın vizyon projeleri arasına koyacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Stratejik yatırımlar, desteklenebilecek sektörler, savunma sanayi, otomotiv yan sanayi, sağlık araç gereçleri, nano teknoloji yatırımları gibi önerilerde bulunduk. Orada yaklaşık 6 bin konut ile biraz ilerisinde organize sanayiye hitap eden 15 bin konutluk rezerv bir alan oluşturarak ticaret alanı, yerleşim alanı, kamu hizmet alanıyla adeta bir sanayi şehri önerisi getiriyoruz. Sanayiye de, ticarete de, diğer alanlara da hizmet vermeye gayret gösteriyoruz" dedi.

KONYA'YA HER GELİŞİMİZDE HAYRAN KALIYORUZ

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da, Konya'ya her geldiğinde şehrin daha da geliştiğini, yaşanabilir bir şehir olduğunu, belediyecilik alanındaki güzel hizmetleri gördüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bir belediye başkanı olarak yaptığınız çalışmalarda hem altyapıya hem de üst yapıya büyük önem verdiğinizi görüyoruz. Özellikle, Türkiye'de çok nadir olan çöpten elektrik elde ettiğiniz tesis nedeniyle sizleri tebrik ediyorum. Büyük bir gıpta ile izlediğimiz diğer bir proje de Bilim Merkezi projesidir. Konya sanayisini, araştırma geliştirmeyi ileriye götürecek olan son derece önemli bir proje. Belediyenin bunun farkında olması, iş adamlarıyla sanayicilerle, bilim adamlarıyla omuz omuza böyle bir çalışmaya girmiş olmasını gıptayla karşılıyoruz."

Konya'daki tarihi ve manevi havanın her zaman kendilerini etkilediğini kaydeden Yalçıntaş, başta Türbeönü Meydanı olmak üzere tarihin yaşatılarak gelecek nesillere ulaştırılması için yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Akyüek'e teşekkür etti.

İstanbul Ticaret Odası Meclis üyeleri de Türkiye'de Konya'da yapılmakta olan gibi büyük bir bilim merkezi olmadığını belirterek, Türkiye için son derece önemli olan Bilim Merkezi ve belediyecilik çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek konuğuna çini sikke hediye ederken Yalçıntaş da Başkan Akyürek'e İstanbul'un Renkli Hazineleri isimli kitap hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalçıntaş Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement