Yalova Belediyesi ile Budva Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalanadı - Son Dakika
Güncel

Yalova Belediyesi ile Budva Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalanadı

Yalova Belediyesi ile Budva Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalanadı

Yalova 17'nci kardeş şehir protokolünü Karadağ'ın Budva şehri ile imzaladı.

18.07.2012 13:41

Yalova 17'nci kardeş şehir protokolünü Karadağ'ın Budva şehri ile imzaladı. Kardeş şehir protokolüne Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Budva Belediye Başkanı Lazar Radenoviç imza attı.

Budva Belediye Başkanı Lazar Radenoviç ve beraberindekiler, ilk olarak Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı makamında ziyaret etti. Buradaki sohbetin ardından Belediye Meclisi Salonu'ndaki protokol törenine geçildi. Karadağ'ın Budva kenti ile Yalova arasındaki kardeş şehir protokolü Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Budva Belediye Başkanı Lazar Radenoviç tarafından imzalandı.

Radenoviç, "Yalova'da gördüğümüz misafirperverlikten dolayı size çok teşekkür ediyorum. Karadağ ile Türkiye arasında bir çok ortak nokta var. Geçmişte paylaştığımız birçok şeye sahibiz. Türkiye ve Karadağ arasında imzalanan iş birliği anlaşması sayesinde de her iki ülke arasındaki münasebetler daha da gelişecek. Budva ve Yalova arasındaki kardeş şehir ilişkisinin

her iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum. Budva'da aynı Yalova gibi turistik bir şehir. Ben başlayan bu kardeşlikten dolayı çok mutluyum" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, Budva ve Yalova arasındaki ilişkilerin gelişmesini isteyerek, "Balkan ülkelerinden yeni bir kardeşimizin olması bizim için çok büyük bir mutluluk. Tüm Balkan ülkelerinden edindiğimiz kardeş şehirlerle çok ortak noktamızın olduğunu görüyoruz. Bir süredir devam eden faaliyetlerin gayesi Balkan Savaşı'nın 100. yılında barışa hizmet etmekti. Çünkü biz biliyoruz ki insanlar birbirini tanıdıkça savaşmak kolay değil. Biz kardeş şehir ilişkilerimizi son yıllarda sadece karşılıklı ziyaretle bırakmadık ve kentin gelişimi ile karşılıklı tecrübelerin aktarımına katkı sağlayacak çalışma grupları oluşturduk. Proje gruplarımız birlikte proje oluşturmanın zeminini hazırlamaya başladılar. Spor ve kültürel faaliyetlerle de insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Aynı faaliyetleri en genç kardeşimiz olan Budva ile de yapmak istiyoruz" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Belediyesi ile Budva Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalanadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement