Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova\'dan Kısa Kısa

Çiftlikköy Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde "Ulaşım ve Altyapı" kategorisinde Sahil Yolu Düzenleme Projesi 1. Etap çalışması ile birinciliğe layık görüldü.

03.10.2016 15:27

Çiftlikköy Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde "Ulaşım ve Altyapı" kategorisinde Sahil Yolu Düzenleme Projesi 1. Etap çalışması ile birinciliğe layık görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve proje ekibi, 1'incilik ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

Silpagar, aldıkları ödüller nedeniyle gururlu ve onurlu olduklarını belirtti.

Göreve geldikleri ilk günden beri halkın hayallerini projelerde birleştirip Çiftlikköy'ü yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini aktaran Silpagar, şunları kaydetti:

"Yaptığımız önemli projede alın terimizin karşılığı jüri tarafından değerlendirildi ve en önemli ödülüne hem de 1'incilik ile sahip olduk. Yaptığımız işlerin takdir edilmesi gurur verici. Çok mutluyuz. Ödüllerimizi Çiftlikköy ve bölge halkı adına aldık. Odak belediyeciliği önemseyip, çıtamızı her geçen gün biraz daha yükselttik. Çiftlikköy'de en önemli projelerimizden biri de sahil projesiydi. Bunun 1'inci etap çalışmalarını bitirdik bin 700 metre uzunluğunda ve örnekleri arasında en uzun tartan piste sahip olan sahilimiz Altın Karınca Belediyecilik Ödüllerinde 1'inciliğe layık görüldü. Yalova'da 1'nci olan tek belediye olmanın gururunu yaşıyoruz."

Yalova'da altyapı çalışmaları

Yalova'da, Yavuz, Tükenmez, ve Zabıta sokaktaki altyapı yenileme çalışmaları başladı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı açıklamada, altyapının sorun olmaktan çıkarılacağını belirtti.

Çalışmalara başlayan ekiplerin, işlevini yitirmiş kanalizasyon hatlarını yenilemeye başladıklarını anımsatan Salman şunları kaydetti:

"Bölgede başlatılan çalışmayla Bora Sokak'ta olduğu gibi mevcut olan 200'lük kanalizasyon hatları 300'lük hatlarla değiştirilerek yenilenmesi sağlanacak.

Bora Sokak'ta tamamlanan çalışmalar sonrasında Yavuz Sokak, Tükenmez Sokak ve Zabıta Sokak'ta da belediyemizin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmalarına başladı. Çalışmalar kısa sürede tamamlanarak altyapı bu bölgelerde de sorun olmaktan çıkacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement