
Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, tatbikat amaçlı yangın söndürme yarışması düzenledi. 9 işletme müdürlüğü arazözlerle, yangına en kısa sürede ulaşarak söndürmek için yarıştı.
YANGIN sezonunun başlamasıyla birlikte hazırlıklarını tekrar gözden geçiren Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, kendisine bağlı 9 ayrı Orman İşletme Müdürlüğüyle tatbikat amaçlı yangın söndürme yarışması düzenledi. Çamlıdere Çamkoru Göletinde gerçekleştirilen tatbikatta, yangın söndürme ekipleri hem alevlere ve zorlu doğa şartlarına hem de birbirlerine karşı mücadele etti.
9 ekip kıyasıya yarıştı
Ankara, Beypazarı, Çamlıdere, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Ilgaz, Kızılcahamam, Nallıhan Orman İşletme Müdürlükleri’nden gelen 9 ayrı ekip, ekipman tanıtımı konusunda test edildi. 6 aşamalı yarışmada arasöz ekipleri, su doldurma, bataklığa saplanan araçları kendi imkanlarıyla kurtarma, araçta çıkabilecek yangını aracın kendi imkanıyla söndürme, yangının yayılmasını engellemek için su ve köpük perdesi oluşturma ve hortum uzatarak uzak mesafeden yangını söndürme konularında yarıştılar.
Bugüne kadar 100’ü aşkın şehİt verdİk
ÇATAL, “Yangın ekiplerimizin verdiği mücadele bir çeşit vatan savunmasıdır. Yeşil örtünün yok olmasına engel olmak için kendimizi siper ediyoruz. Dünyada ülkelerinin hiç birinde bu kadar fedakar bir yangın ekibi yok. Bugüne kadar 100’ü aşkın şehit verdik. Ayrıca yangın söndürmede de en başarılı ülkeyiz” dedi.
Düşman gibi saldırıyor
TATBİKATI dikkatle izleyen Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal, “Geçen sene ilkini yaptığımız tatbikat çok iyi sonuçlar verdi. Eksikliklerimizi gördük ve hazırlıklı hale geldik. Yangın sezonu başlıyor.Yangını büyümeden engellemek en büyük önceliğimiz. Bunun için de yangına en kısa zamanda ulaşmak temel amacımız. Yangın söndürmede ana pay, ekipmandan ziyade ormancıya ait. Bizim ormancımız da yangına adeta bir düşman gibi saldırıyor” dedi.
Son Dakika › Güncel › Yangın Söndürme Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?