Selma Bıyıklı Adabaş - Kaybedilen doğal diş yerine "implant" denilen yapay dişin yerleştirildiği tedavide, lazerle işlenen diş kökü başarıyı artırıyor.
Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, implantı çeneye bağlayan ve üzerine yapay dişin oturduğu "abutment" adı verilen yaklaşık 2,5 milimetrelik dayanak bölümünün artık lazerle işlendiğini söyledi.
Dayanağın lazerle işlenmesi sayesinde diş etinin implanta daha sıkı bağlandığını anlatan Özzeybek, şu bilgileri verdi:
"Doğal ve sağlıklı bir diş, ağızda diş etine sıkı sıkıya tutunmuş durumdadır. Böylece dişin oturduğu noktada yiyecekler diş etinin içine kaçmaz. Kullandığımız yaygın implantlarda bu doğallık yakalanamıyor. İmplant oturttuğumuz noktada diş etine sıkı sıkıya bağlanmadığı için içeriye yiyecekler kaçabiliyor. Bu da implantın zamanla diş etinden çekilmesine ve estetik sorunlara yol açıyor. Lazerle işlenen implant dayanağında ise artık bu sorunlar görülmüyor. Epitel doku burayı kaplayarak tutunuyor. Böylece hem implantın ilerde çekilme sorunu olmuyor hem de estetik açıdan görünüm bozulmuyor."
Diş etinin yapay köke iyice bağlanmasıyla yüzde yüz doğala yakın bir mekanizma oluştuğunu ifade eden Özzeybek, bunun implantın daha sağlam olmasını sağladığını belirtti.
-Üçlü lazer mekanizması-
İmplant tedavisinde lazerli dayanakların ilk olarak bu ay içinde ABD'de kullanılmaya başlandığını bildiren Özzeybek, bunların Türkiye'ye 1-2 ay içinde gelmesinin beklendiğini söyledi.
Özzeybek, "Bir süre önce implant tedavisinde lazerli implantlar ve lazerle dökülen dişler kullanılmaya başlanmıştı. Şimdi bunlara lazerli dayanakların da eklenmesiyle implant tedavisinde başarının daha da artması bekleniyor" diye konuştu.
Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Yapay Diş Kökünde Lazer Farkı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?