Yaralı Turna Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yaralı Turna Tedavi Altına Alındı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaralı olarak bulunan turna, Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedaviye alındı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaralı olarak bulunan turna, Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedaviye alındı.

Alınan bilgiye göre, Özerli Mahallesindeki tarlanın kenarında yaralı halde bir kuş gören vatandaşlar, durumu Dörtyol Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, yaralı turnayı bulunduğu yerden alarak ilk muayenesini yaptı.

Sağ kanadından yaralı olduğu belirlenen turna, daha sonra Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edildi.

Yetkililer, yaralı turnanın, göçmen kuşlar familyasından olduğunu, bölgeden geçerken bir yere çarpması sonucu yaralandığının değerlendirildiğini bildirdi.

Yaralı kuşun, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.

Kaynak: AA