Yargıda Birlik Platformu'nun Karabük Buluşması - Son Dakika
Güncel

Yargıda Birlik Platformu'nun Karabük Buluşması

Yargıda Birlik Platformu\'nun Karabük Buluşması

HYSK Genel Sekreter Yardımcısı Kanıcı: "Tüm kesimleri kapsayan, hiç kimsenin ötekileştirilmediği çalışma ortamının hazırlanmasını sağlayacak HSYK'nın oluşumu için 'yargıda birlik' diyoruz"

14.06.2014 14:47

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, "Tüm kesimleri kapsayan, hiç kimsenin ötekileştirilmediği çalışma ortamının hazırlanmasını sağlayacak HSYK'nın oluşumu için 'yargıda birlik' diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yargıda Birlik Platformunca restoranda düzenlenen "Karabük Buluşması" etkinliğine katılan Kanıcı, platform olarak yargı mensuplarının sesine ses verdiklerini,  yargının üzerindeki kara perdeleri kaldırmak, sönmüş, küllenmiş adalet ateşinden kalan son kıvılcımı tutuşturmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Bazı şeylerin unutulduğunu ve hatırlanmadığını ifade eden Kanıcı, şöyle konuştu:

"Bunlar neydi? Hoşgörü, dostluk, dayanışma, güler yüzlülük, selamlaşma, tevazu ve ahde vefa. Platform olarak amaçlarımız, demokratik, şeffaf, tarafsız, liyakat ve fırsat eşitliğini esas alan HSYK'nın teşekkülünü sağlamaktır. Diğer amacımız da özlük haklarımızda iyileştirilme yapılması ve sicil affı çıkarılması için lobi faaliyetleri yürütmektir. Her şeyimiz aşikardır. Gizlimiz ve saklımız yoktur."

Platformun kalıcı, birleştirici, herkesin hak ve hukukunu koruyucu, yargı mensuplarını kapsayıcı yapıda olduğuna dikkati çeken Kanıcı, adalet, liyakat ve eşitlik ilkelerini ön planda tutacak HSYK'nın oluşumu için değişik kesimlerden bir araya geldiklerini dile getirdi.

"İyi niyetli, B planı olmayan ve amatör ruhlu oluşumuz" diyen Kanıcı, "Yargının sorunlarının çözümü ve yargıya güvenin yeniden kazanılması için birlikten başka yol olmadığından 'yargıda birlik' diyoruz. Tüm kesimleri kapsayan, hiç kimsenin ötekileştirilmediği çalışma ortamının hazırlanmasını sağlayacak HSYK'nın oluşumu için 'yargıda birlik' diyoruz" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, Karabük Cumhuriyet Savcısı Hakan Arslan, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu ve Çankırı'dan görev yapan hakim ve savcıların katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıda Birlik Platformu'nun Karabük Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement