Yargıtay 29 Yılı Az Bulunca Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay 29 Yılı Az Bulunca Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı

Yargıtay 29 Yılı Az Bulunca Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı

Adana'da 28 yaşındaki Durdu Mehmet Binici, aynı markette kasap olarak çalışan arkadaşı 29 yaşındaki Ersan Çelik'i öldürdüğü gerekçesiyle verilen 29 yıl 2 ay hapis cezasını Yargıtay az bulunca, yeniden yapılan yargılamada bu kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

16.12.2015 11:53

Adana'da 28 yaşındaki Durdu Mehmet Binici, aynı markette kasap olarak çalışan arkadaşı 29 yaşındaki Ersan Çelik'i öldürdüğü gerekçesiyle verilen 29 yıl 2 ay hapis cezasını Yargıtay az bulunca, yeniden yapılan yargılamada bu kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Markette kasap olan Durdu Mehmet Binici, çalışma arkadaşı Ersan Çelik'ten aldığı 7 bin lira borcu ödeyemeyince araları açıldı. İddiaya göre arkadaşını öldürmek için plan yapan Binici, 12 Kasım 2012'de Çelik'i arayarak "Kayınpederim sana alacağına karşılık çek verecek" deyip buluşmaya çağırdı. Binici, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Kabasakal ile Seyhan Baraj Gölü arasındaki araziye götürdüğü Çelik'i tabancayla öldürüp üzerindeki para, cep telefonu, nüfus cüzdanı ve kredi kartlarını aldı. Daha sonra evine giden Binici, üzerini değiştirip parmak izi kalmaması için olayda kullandığı kiralık aracı temizletti.

'EVDEN AYRILIRKEN EŞİNİ UYARMIŞ'

Ersan Çelik'in eşi Gamze Çelik eşini telefonla aramasına rağmen ulaşamadı. Eşinin evden ayrılırken, "Telefonla ara, cevap veremezsem hayatımdan endişe et" dediği için başına kötü bir şey gelmesinden şüphelenen Gamze Çelik, polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Polis, şüpheli Binici'nin çalıştığı markete gitti. Ancak Binici, "Üzerimdeki kıyafeti değiştirip geliyorum" diyerek arka kapıdan kaçtı. Çelik'in cesedi 8 gün sonra bulunurken, Binici de yakalanıp tutuklandı.

'BOŞ KAĞIDA İMZA ATTIRMAK İSTEDİ'

Durdu Mehmet Binici, tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, hürriyetinden yoksun kılma ve silahla yağma suçlarından da 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yağma suçunu kabul etmedi. Çelik'in kendisine silah çekip boş kağıda imza attırmak istediğini öne süren Binici şöyle ifade verdi:

"Kabul etmeyince küfrederek 'Altındaki karına kadar hepsini alacağım' dedi. Telefonuna gelen mesaja bakmak istediği anda bana doğrulttuğu silahı elinden alarak ona ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Mermi bitene kadar ateş ettim. Evime döndükten yarım saat sonra babası geldi. Ersan'ı sordu. Sonra birlikte Ersan'ın evine gittik. Çok pişmanım."

Mahkeme heyeti, Durdu Binici'ye iyi hal indirimi uygulayarak kasten öldürme ve hırsızlık suçlarından 29 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Ailenin itirazı üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığa verilen hapis cezasını az bulup, 'tasarlayarak öldürme ve nitelikli yağma' suçlarından ceza verilmesini isteyerek kararı bozdu. Bozma kararının ardından 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkan Binici, olayda kendisini koruduğunu öne sürerek, yağma suçunu ise işlemediğini söyledi. Mahkeme heyeti, Binici'yi bu kez cinayet suçundan ömür boyu, yağma suçundan ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay 29 Yılı Az Bulunca Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement