Yargıyı Meclis Denetlemelidir - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yargıyı Meclis Denetlemelidir

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

TVNET ekranlarının kısa sürede çok konuşulan, programlarından biri olan Manşet bugün, Akşam Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Can'ı ağırladı.

Ali Değermenci'nin sunduğu programda Osman Can, "HSYK'nın Türkiye'deki siyaset kötülüklerin kaynağıdır" dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YARGIYI MECLİS DENETLEMELİDİR

Osman Can: HSYK'nın Türkiye'deki siyaset kötülüklerin kaynağıdır. Siyasette sürekli bir yozlaşma vardır. Adaleti  ve özgürlüğü koruyabilmek için siyasetin dışındaki bazı kurumlara yetki devri yapmamız lazım ki adalet sağlansın. Demokratik bir siyasetin olmadığı işlemediği yerde atanmışların adaleti sağlama yetkisi yoktur. Batı'da adaletin merkezinde meclis vardır, adaletin merkezinde topluma karşı hesap veren insanların yetkili kıldığı insanlar var.

Kaynak: Bültenler