Yaşa Takılan Emekliler Kadıköy'de Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yaşa Takılan Emekliler Kadıköy'de Eylem Yaptı

Yaşa Takılan Emekliler Kadıköy\'de Eylem Yaptı

1999 yılında çıkarılan yasadan etkilenerek emekli olamayan vatandaşlar, Kadıköy'de eylem yaptı.

27.01.2013 15:01

1999 yılında çıkarılan yasadan etkilenerek emekli olamayan vatandaşlar, Kadıköy'de eylem yaptı. Ellerinde "Yap bir yasa kalmasın tasa", "Emeklilik hakkımız yoksa sandıklar boşta" şeklinde pankart taşıyan emeklilere CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.

Süleyman Çelebi, yaptığı konuşmada, "Önce yaşa takılanlarla ilgili burada yalnız bu meydanda olan değil, on binlerce yaşa takılan arkadaşımızın çilesini burada Kadıköy meydanında haykırıyorsunuz" dedi. Ana muhalefet partisi olarak plan bütçe komisyonunda, aile çalışma sosyal işler sağlık komisyonunda, Meclis'te onlarca defa konuyu dile getirdiklerini belirterek "Ama birileri kulağını sizlere tıkamış durumda. Bu mücadele sizin geleceğinizin mücadelesidir. Çocuklarınızın, torunlarınızın, eşinizin ve bu ülkede yaşa takılan gerçekten geriye dönük uygulama yapan iktidara karşı daha gür daha etkili bir mücadeleyi alanlara taşımazsanız bu sorun aşılamaz" dedi.

Daha sonra gurup adına Serpil Şahin basın açıklaması yaptı, Şahin, 1999 yılı ve öncesine ait emeklilik hakkının geri verilmesini istediklerini belirterek şunları söyledi: "Biz, yoksulluk sınırının altında çalışırken emeklilik için gereken prim ve gün sayısını doldurmuş emekli olmayı düşünüyorduk ama bunu bize çok görenler ülkemiz genç emeklilerle dolu diyerek emeklilik hakkımızı elimizden aldılar." Grup daha sonra olaysız dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşa Takılan Emekliler Kadıköy'de Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement