Yasin Hayal'in Babası, Kararı Değelendirdi - Son Dakika
Güncel

Yasin Hayal'in Babası, Kararı Değelendirdi

Yasin Hayal\'in Babası, Kararı Değelendirdi

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine azmettirdiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal, karara tepki gösterdi.

17.01.2012 18:41

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine azmettirdiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal, karara tepki gösterdi. Baba Hayal, "Sarkozy savcı olsaydı Sarkisyan hakim olsaydı bu kadar ceza vermezdi" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahattin Hayal, karar dolayısıyla çok üzgün olduğunu belirterek, "Çok üzgünüm, beklemiyordum. Adalet buymuş demek ki. Biz bu adalete inanmıyoruz. Biz bunu defalarca söyledik; 'Erhan Tuncel bunun bir numaralı sanığıdır' dedik. Üzerine gitmediler, ödüllendirdiler. 'Asker, polis var içinde' dedik. Samsun'da çekilen resimler var, niye çekilmiş. Bunları söyledik ama olmadı. Aynı yerleşik düzen. Siyasi cinayette olan şeyler, burada da aynı olmuştur. Siyasi cinayetlerde

tetikçiler yakalanmıştır, içeri atılmıştır. Bu

da aynı, beklenen şey" diye konuştu.

Karara itiraz edeceklerini söyleyen ve " Yargıtay'a gideceğiz" diyen baba Hayal "Örgüt olmadığını söylediler, örgüt olmadığı için de Yargıtay aşamasında Yasin'in 5 seneyi doldurduğuna dair ayın 24'ünde çıkması gerekir. Yargılama devam ettiği için Yargıtay'a gideceği için yargılama devam ediyor. Ayın 24' ünde adalet var ise Yasin dışarı çıkacak. Ondan sonra da Yargıtay'ın vereceği karara göre tekrar içeri alınır ne olur bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

"OĞLUM KULLANILDI"

Oğlunun kullanıldığını iddia eden baba Hayal, "Benim düşüncem Yasin, bir Ogün Samast'tı. Ben bunu defalarca söyledim. Tetikçi idi, kullanılmıştı, piyondu. Tetik çekmeyen tetikçiydi. Yasin Hayal Trabzon'da olup da İstanbul'da adam öldürülüyorsa bunun ağırlaştırılmış müebbetle ne alakası var.

Yasin Hayal, Öcalan değildir. Aynı cezaya çarptırılmıştır. Öcalan kaç kişi öldürmüştür. Sarkozy savcı olsaydı Sarkisyan hakim olsaydı bu kadar ceza vermezdi. Başka bir şey demeyeceğim" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yasin Hayal'in Babası, Kararı Değelendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement