Yedikleri Mantardan Zehirlendiler - Son Dakika
Güncel

Yedikleri Mantardan Zehirlendiler

Yedikleri Mantardan Zehirlendiler

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyünde aynı aileden 3 kişi, yedikleri mantardan zehirlendi.

13.11.2012 13:48

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyünde aynı aileden 3 kişi, yedikleri mantardan zehirlendi.

Alınan bilgilere göre, Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyünde Zekeriya Çalık (38), çevreden topladığı ve kendiliğinden oluşan mantarları eve getirdi. Daha sonra kızı Gamze Nur (12) ile birlikte mantarları pişirerek yemeye başlayan baba Zekeriya Çalık, oğlu Ramazan Çalık (11) ve kızı Gamze Nur Çalık bir süre sonra fenalaştı. Komşu ziyaretinin ardından eve gelen anne Hüsne Çalık, eşi ve çocuklarında mide bulantısı ve kusma şikayetinin artması üzerine durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Mantar zehirlenmesi ile ilk olarak Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Çalık ailesinin 3 ferdinin de durumunun ciddi olması nedeniyle Adana'dan istenen ambulans uçak, Nevşehir Kapadokya Havalimanına indi. Ambulans uçakla, Gamze Nur Çalık İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ve Ramazan Çalık İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülürken, baba Zekeriya Çalık ise ambulansla Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı, yaptığı açıklamada, bilinçsizce doğadan toplanan zehirli mantarların can aldığını belirterek, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yağışların sonrasında çıkan güneşle birlikte kendisini gösteren mantarları toplayanların zehirlenme ile karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Genel Sekreter Boyalı, vatandaşların, dağdan topladıkları yabani mantarı yememelerini, mantar yiyecekler ise kültür mantarı almalarını önerdi. Boyalı, aksi takdirde bilinçsizce yenilen mantarların insanların hayatına mal olacağı uyarısında bulundu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yedikleri Mantardan Zehirlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement