Yemen'de Filistin'e Destek Gösterileri Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Filistin'e Destek Gösterileri Düzenlendi

Yemen\'de Filistin\'e Destek Gösterileri Düzenlendi

Yemen'de, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına son verilmesi için 16 gösteri düzenlendi. Filistinlilere destek veren gösterilerde, İslam ve Arap dünyası halklarına İsrail'e ekonomik boykot çağrısı yapıldı. Ayrıca, öğrenciler tarafından düzenlenen gösterilerde de Filistin halkına destek vurgusu yapıldı. İsrail'in saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, hastane ve eğitim kurumları da hedef alınıyor.

26.05.2024 23:45

Yemen'de, İsrail'in başta Gazze Şeridi'ndeki saldırıları olmak üzere Filistin halkına yönelik "soykırımının" son bulması için 16 gösteri yapıldı.

Husilere bağlı Yemen ajansı SABA'nın haberine göre, Hacce kentinde Filistinlilerle dayanışma için 13 eylem düzenlendi.

Gösterilerde yapılan açıklamalarda, İslam ve Arap dünyası halklarına, Filistinlilere yönelik "soykırımın" son bulması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme ve İsrail'e ekonomik boykot uygulama çağrısında bulunuldu.

Cevf, Marib ve Hudeyde kentlerinde öğrenciler tarafından düzenlenen 3 gösteride de Filistin halkına destek verildi.

Eylemlerde, Filistin ile dayanışma gösterilerinin devam etmesi gerektiği vurgulandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinli öldürüldü, 80 bin 643 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Filistin'e Destek Gösterileri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement