
Yemen'in kuzey kesimindeki Sa'da vilayetinde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan şiddet olayları, bugün düzenlenen bombalı saldırıyla yeniden alevlendi.
Bölge halkı, varılan ateşkese rağmen Husilerin Demac'ın kuzey ve güney bölgelerine saldırılarının devam ettiğini belirtti. Husilerin ağır silahlarla düzenlediği saldırılarında ölen ve yaralananlar olduğu ancak kesin rakamların henüz belirlenemediği öğrenildi.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin 15 Ekim'de gruplar arasında sağladığı ateşkes, düzenlenen saldırılarla bozulmuş, bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi için oluşturulan "Arabuluculuk Komitesi" dün itibarıyla taraflar arasında yeniden ateşkesi sağlamıştı.
Yemen Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Husilerin son günlerde Demac bölgesine düzenlediği ve tank dahil olmak üzere ağır silahların kullanıldığı saldırılar sırasında 100 kişinin öldüğü, 250 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Bölgedeki insani durumun oldukça kötü olduğuna işaret edilen açıklamada, bölge halkından çok sayıda kişinin de evsiz kaldığı kaydedilmişti. - Sana
Son Dakika › Güncel › Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.