Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Yemen İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan ve Dışişleri Bakanı Muhammed Abdullah es-Sayidi ile bir araya geldi.
Büyükelçi Çorman, yeni hükümetin kurulmasının ardından kabine üyelerini ziyaret programı çerçevesinde er-Ruveyşan ile sabah saatlerinde Polis Lokali'nde bir araya gelerek, yeni kurulan kabinenin Yemen'e hayırlı olması dileklerini iletti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.
Çorman ilk görüşmesinin ardından bir başka yeni kabine üyesi Dışişleri Bakanı Abdullah es-Sayidi ile Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.
Her iki görüşmede de iki ülke ilişkilerinin yanı sıra karşılıklı yürütülecek işbirliği anlaşmalarının ele alındığı belirtildi. Çorman yeni kabine üyelerine ziyaretleri çerçevesinde daha önce de Yemen İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Lütfi Başerif'i ziyaret etmişti.
Yemen'de varılan uzlaşının ardından kurulan Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki yeni kabine, pazar günü yemin ederek görevine başlamıştı. - Sana
Son Dakika › Güncel › Yemen'de Yeni Kabine - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.