Yeni Anayasa ve STK'lar ÇOMÜ'de Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Yeni Anayasa ve STK'lar ÇOMÜ'de Tartışılacak

Yeni Anayasa ve STK\'lar ÇOMÜ\'de Tartışılacak

8.Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 25-26 Ekim 2013 tarihlerinde Çanakkale'de düzenlenecek.

21.10.2013 20:44  Güncelleme: 20:43

Yeni Anayasa ve STK'lar, 25-2 6 Ekim tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde düzenlenecek kongrede tartışılacak. Konu hakkında Kongre Dönem Başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Hamit Palabıyık şunları ifade etti:

"İlkini 2004 yılında düzenlediğimiz STK'lar Kongremizin bu yıl Sekizincisini düzenliyor olmak çok anlamlıdır. Kongremize ayrıca özel anlam katan bu yıl ki temamızın 'Yeni Anayasa Yapım Süreci ve STK'lar' olmasıdır. Oldukça yoğun sayılabilecek bir programla bu konuyu, her boyutu ile, çok değerli akademisyen, siyasetçi, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katkılarıyla kamuoyu ile paylaşacağız. Bilindiği üzere modern demokrasiler güçlü sivil toplumlara dayanır. Demokrasilerde STK'lar, düşünce üretme, denge ve denetleme görevlerini yaparlar. Devletin etki alanı dışında, ama devleti etkilemeye yönelik çalışan STK'ların en önemli özelliği de gönüllü ve özerk kuruluşlar olmalarıdır. Bu itibarla ülkemiz demokrasi tarihinde ilkler yaşanmaktadır. Bu süreçte halkımızın beklentisi, siyasette ve siyasetçide değişim, ekonomik istikrarın korunması, daha fazla demokrasi ve insan hakları, akan kanın durması olmuş ve sonuçta Türkiye'de ilk defa toplumsal sivil insiyatifle yeni bir anayasa yapma fırsatı ortaya çıkmıştır. Bu fırsatın her yönü ile değerlendirileceği Kongremiz bu anlamda çok önemlidir."

8.Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi 25-26 Ekim tarihlerinde ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olup tüm halkımızın katılımına açıktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Anayasa ve STK'lar ÇOMÜ'de Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement