Yeniden -Etiler'de Patlama: 1'i Polis, 7 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Yeniden -Etiler'de Patlama: 1'i Polis, 7 Yaralı

Yeniden -Etiler\'de Patlama: 1\'i Polis, 7 Yaralı

Etiler'de saat 09. 00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı.

26.05.2011 11:00

Etiler'de saat 09. 00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bir sokak önündeki patlamada 1'i polis 7 kişi yaralandı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ağır olduğunu söyledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi. Yaralılardan Ayten Bal (38) ile Ceylan Mercan (39) Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Şişli Emniyet Amirliği'ndeki işine giderken yaralanan polis memuru Seyfi Erdem ile Agop Demir, Sami Işık, Ali Osman Çapa ve Yazgülü Şubatoğlu hafif yaralı olarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi ediliyorlar. Otomobil içinde giderken yaralanan Ayten Bal ile yanındaki arkadaşı Ceylan Mercan'ın sağlık durumlarının ağır olduğu açıklandı. Ayten Bal'ın bacağını kaybettiği belirtildi.

Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü'nden beton parçaları koptu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bir görgü tanığı, "Patlamayla sanki yer yerinden oynadı" dedi. Köprü altındaki çöp kutuları ile İETT durağın da parçalandı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, patlamaya bombanın yol açtığı, parça tesirli ve zaman ayarlı olduğunu belirledi.

Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkez'in bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi. Çevredeki bazı binaların camları patlamanın etkisiyle kırıldı. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde ambulanslar ile itfaiye araçları bekletiliyor. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi. Gazeteciler, olay mahallinin etrafına çekilen şeridin dışına çıkarıldı. Bir polis köpeği de olay yerinde bekletildi.

Olay meydana geldiği sırada Akmerkez'in önünden geçen bir otobüsün içinde bulunan görgü tanığı, "Biz otobüsün içindeydik. Buradan geçerken patlama meydana geldi. Patlama olduğu sırada şoför geri gitti. Biz indik, vergi dairesine gittik, oradan koşa koşa geri döndük. En az 10 az yaralı var, diyorlar, ben görmedim. Çok güçlüydü ses. Burası sanki yerinden oynadı. Kulaklarımızın zarı patladı" dedi. Patlamanın çok şiddetli şekilde meydana geldiğini aktaran görgü tanığı, vergi dairesine giderken yoldan geri döndüğünü belirtti. - İstanbul/ Besiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden -Etiler'de Patlama: 1'i Polis, 7 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement