Yeniden Yollara Çıkarmak İçin 20 Bin Lira - Son Dakika
Güncel

Yeniden Yollara Çıkarmak İçin 20 Bin Lira

Yeniden Yollara Çıkarmak İçin 20 Bin Lira

Gıda mühendisi Murat Özgenç, babasından kalan 1975 model Renault marka otomobili yeniden kullanmak için 20 bin TL harcadı.

13.04.2013 11:45  Güncelleme: 15:40

Bursa'da eski otomobillere 'hayat veren' 40 yaşındaki Ali Ersöz'ün atölyesinde yenilenen 301'nci araç olan otomobili ilk günkü orijinal haline getirildi.

Bursa'da eski otomobillere 'hayat veren' kaporta ustası Ali Ersöz atölyesinde, 10 kişilik ekibi ile 2 yıl aralıklarla yaptığı çalışma ile 1975 model Renault marka otomobil için yaklaşık 20 bin TL harcayarak fabrikadan çıktığı ilk günkü haline dönüştürdü. Otomobili görenler, "Bu kadar olur" demeden kendilerini alamadı. Bu zamana kadar 300 hurda aracı orjinalinin benzeri haline getirdiğini bu otomobil ile bu sayının 301'e yükseldiğini söyleyen kaporta ustası Ali Ersöz, "Araçları uzun süren titiz bir çalışmadan sonra, eski haline döndürdüğüm zaman büyük bir keyif alıyorum" dedi.

Babası Osman Özgenç tarafından 1975 yılında satın alınan aracın 2 yıl öncesine kadar kullanılıdığını daha sonra hurda olarak depoya bırakıldığını anlatan Murat Özgenç, "Babadan kalan bu aracı 20 bin lira harcayarak bu haline getirdim. Böylece 1975 yılına tekrar döndük. Ben de bu otomobili oğluma vereceğim. O da tarih olarak saklayacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden Yollara Çıkarmak İçin 20 Bin Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement