Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde 1985 yılında Anıtlar Kurulu tarafından sivil mimarlık örneği olduğu için tescillenen, ancak kullanılmadığı için metruk hale gelen iki katlı ahşap bina çıkan yangında kül oldu.
Gündoğan Mahallesi Beyazoğlu Sokak ile Davutoğlu Sokak'ın birleştiği noktada bulunan ve 1985 yılında Anıtlar Kurulu tarafından sivil mimarlık örneği olarak tescil edilen iki katlı ahşap binada, bugün saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki konutlara sıçramasından korkulan yangın, Yenişehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Tescil edilmesine rağmen kimse kullanmadığı için metruk hale gelen binanın yıkılması tehlikesine karşı geçen aylarda Yenişehir Belediyesi tarafından binanın çevresinde önlem alınmış, Davutoğlu Sokak ise trafiğe kapatılmıştı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Bursa/ Yenişehir
Son Dakika › Güncel › Yenişehir'de Metruk Haldeki Tescilli Bina Yandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.