Yer Şeçim Komisyonu 18 Temmuzda Toplandı - Son Dakika
Güncel

Yer Şeçim Komisyonu 18 Temmuzda Toplandı

Yer Şeçim Komisyonu 18 Temmuzda Toplandı

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ne, Islah OSB düzenlemesi kapsamında Karsan Otomotiv, Delphi Bursa Fabrikası ve Cansan Alüminyum'un dahil olması konusunda önemli bir süreç 18 Temmuz 2013 Perşembe günü başladı.

20.07.2013 16:05  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yer Seçim Komisyonu, HOSAB'da toplanarak çalışmaların startını verdi. İki ay içinde tamamlanması beklenen süreç sonunda, HOSAB alan olarak 44,4 hektar daha büyüyecek. Bursa'da 9 Islah OSB başvuru dosyası içinde yer seçim komisyonu sürecine gelen ilk dosya HOSAB dosyası oldu.

HOSAB Yönetimi, geçtiğimiz yıl sınırları kıyısındaki Karsan, Delphi ve Cansan Alüminyum Firmalarının OSB sınırları içerisine dahil olması ile ilgili başvurusunu Islah OSB düzenlemesi kapsamında Bursa Valiliği'ne yapmıştı. Valilikteki inceleme ve ıslah komisyonu süreçlerinin ardından dosya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık incelemesinin ardından Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü 19 Haziran 2013 tarih ve 2201 sayılı dağıtım yazısı ile oluşturulan yer seçimi komisyonunu 18 Temmuz 2013 tarihinde HOSAB'da toplantıya çağırdı.

Yer Seçim Komisyonu'na; davet edilen 12 kurum ve kuruluşun 9'undan 17 kişi katıldı. Komisyon toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Bursa İl Özel İdaresi temsilcileri katılmadı. Toplantıda ayrıca HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sezgi Erceiş, Başkanvekili Ömer Faruk Korun Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Pancaroğlu da yer aldı. Komisyon üyeleri toplantının ardından Karsan, Delphi ve Cansan Alüminyum ile HOSAB içine katılması planlanan parsellerde yerinde inceleme yaptı ve görüşlerini yazılı olarak sundu. Komisyon, bu görüşlerle birlikte bir rapor hazırladı. Toplantıya katılmayan veya bir ay içinde görüş bildirmeyen kurumların görüşü olumlu sayılacak.

HOSAB sınırları içine dahil edilmesi planlanan alanların toplam büyüklüğü 44,4 hektar alan kaplıyor. Süreç tamamlandığında hali hazırda 111 hektar olan HOSAB'ın toplam büyüklüğü 155,4 hektara ulaşacak. HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sezgi Erceiş, komisyon toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede, HOSAB'ın büyüme ve gelişmesi için tarihi bir günün geride kaldığını söyledi. Erceiş, "Bu süreç birkaç ay içinde tamamlandığında daha güçlü bir HOSAB ortaya çıkacaktır. Biz özellikle 2008 yılından itibaren bölgede önemli alt yapı yatırımları yaptık. Atık su Arıtma, su temini ve altyapısı, elektrik dağıtım lisansı, doğalgaz temini, yolların yapılması vb. yatırımlar hayata geçtikçe bölgemizdeki doluluk oranı arttı. Sanayici, bölgeye yatırım yapmaya, OSB olmanın farkını görmeye başladı. Bundan sonra bu süreç daha hızlı gelişecek ve her zaman iddia ettiğimiz gibi HOSAB, Bursa'nın en hızlı gelişen bölgesi olmaya önümüzdeki birkaç yıl içinde devam edecek, nihayetinde de katılımcılarına en iyi hizmeti, en uygun fiyatla temin eden, sanayi için en elverişli sanayi alanlarından birisi haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yer Şeçim Komisyonu 18 Temmuzda Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement