YESİDEF Öncü Oldu, Bakanlık Yaptı - Son Dakika
Güncel

YESİDEF Öncü Oldu, Bakanlık Yaptı

YESİDEF Öncü Oldu, Bakanlık Yaptı

Türkiye de kayıtsız yemek sanayicisi kalmayacak.

11.01.2013 09:27

Uzun süredir Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu'nun takipçisi olduğu gıda yönetmeliği değiştirilerek resmi gazetede yayınlandı. Bu konuda görüşlerine başvurulan YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ şunları söyledi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelikte yapılmasını beklediğimiz değişiklik ve bu konuda gerek dernek ve gerekse federasyon olarak yapılan  uzun çalışmaların sonucu yapılan değişikliğin son hali bugün resmi gazetede yayımlanmıştır. Özet olarak bundan sonra işletme kayıt belgesi için müracaat aşamasında belediyelerden alınan İş yeri açma ve çalışma  ruhsatı istenmeyecektir.

Belediyelerin bürokratik işlemlerinin zor ve zaman alması nedeniyle ruhsat alamayan işletmeler istemeseler de kayıt dışına itiliyorlardı. Değişen bu yönetmelikle hem tüm işletmeler kayıt altına alınacaklar, hem de denetime tabi olacaklardır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine tüm yemek sanayicileri adına şükranlarımızı sunmak istiyorum. İnanıyoruz ki, bakanlık ve sektör kuruluşları işbirliği yaptığı zaman ekonomi ve üretim ilişkileri daha bir disiplin içerisine girecek, bu durumdan sanayicilerde azami ölçüde yararlanacaktır.

Bu son gelişme göstermiştir ki, hangi sektör olursa olsun örgütlü olan kazanıyor. Bu yönetmelik değişikliği için hem derneklerimiz, hem Federasyon olarak uzun soluklu bir çalışma yürüttük ve sonunda sektörümüz açısından önemli bir kazanım elde etmiş olduk.

Örgütlü olduğumuz sürece daha güçlü olacağımız gerçeğinden hareketle ülkemizde faaliyet gösteren tüm yemek sanayicilerini federasyonumuzun başlattığı 81 ilde 81 dernek projesini desteklemeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YESİDEF Öncü Oldu, Bakanlık Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement