Yeşilay ile Tüik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Yeşilay ile Tüik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yeşilay ile Tüik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti (YEŞİLAY) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

29.11.2016 09:25

Türkiye Yeşilay Cemiyeti (YEŞİLAY) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, YEŞİLAY Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan ve TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp arasında imzalanan iş birliği protokolü, ilgili istatistik verilerinin kurumlar arasında paylaşımının yanı sıra karşılıklı eğitim ve staj imkanlarını kapsıyor.

Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında üretilecek istatistiklerde kapsam eksikliğinin olmaması amacıyla her iki kurumun iş birliğini öngören protokol çerçevesinde ayrıca, YEŞİLAY bursiyer öğrencilerinin ilgili bölümlerinde okuyanlarının, stajlarını TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğünde yapabilme imkanı sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜİK Bölge Müdürü Gökalp, iş birliği çerçevesinde TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğünün, faaliyet ve araştırma konularına dair istatistiklerinin YEŞİLAY ile paylaşılacağını belirtti.

TÜİK tarafından YEŞİLAY'ın gerçekleştireceği araştırma projelerine saha ve analiz aşamalarında destek verileceğini aktaran Gökalp, "Kamuoyuna hizmet eden YEŞİLAY gibi örnek bir sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapmaktan dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı.

YEŞİLAY Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan da iş birliğinin saha araştırmalarında veri sağlanması ve karşılıklı istatistik bilgi alışverişi açısından büyük önem taşıdığını aktardı.

Bilimsel temellere dayalı araştırmalarında, ulusal ve uluslararası analizlerinde istatistik bilgilerinin kendileri için büyük önem taşıdığını ve çalışmalarına kılavuzluk ettiğini belirten Seylan, "Bu tür çalışmalarımız ve bağımlılık araştırmalarında TÜİK'le dirsek temasında olacağız. Destekleri için TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyor, iş birliğimizin hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Protokole göre, YEŞİLAY ile TÜİK, sosyal sorumluluk ve eğitime destek bağlamında birbirlerine destek verecek.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından, YEŞİLAY gönüllü ve bursiyer öğrencilerine TÜİK tanıtılacak ve TÜİK tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında toplantı ve seminerler düzenlenecek.

YEŞİLAY ayrıca TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü çalışanlarına Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Programı temel bağımlılık eğitimleri verecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilay ile Tüik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement