Yeşiller, Artık Yeni Hükümet İçin Görüşmeyecek - Son Dakika
Güncel

Yeşiller, Artık Yeni Hükümet İçin Görüşmeyecek

Yeşiller, Artık Yeni Hükümet İçin Görüşmeyecek

Başbakan Merkel, yüzde 8.4 oranında oy alan Yeşiller ile 6 saat süren ikinci tur görüşmelerden umutsuz ayrılırken, gözler bugünkü yüzde 25.7 oranında oy alan Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) çevrildi.

17.10.2013 15:25

Başbakan Merkel, yüzde 8.4 oranında oy alan Yeşiller ile 6 saat süren ikinci tur görüşmelerden umutsuz ayrılırken, gözler bugünkü yüzde 25.7 oranında oy alan Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) çevrildi. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, uzlaşma sağlayamadıklarını bu nedenle Merkel veya ekibi ile koalisyon artık görüşmelere devam etmeyeceklerini açıkladı. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de partisinin görüşmelere devam etmeme kararı aldığını açıkladı.

Merkel'in lideri olduğu CDU'nun Genel Sekreteri Hermann Gröhe, Birlik partileri açısından giderilemeyecek farklılıkların olmadığı halde Yeşiller Partisi'nin vergilerin büyük oranda artırılması istemine karşı çıktıklarını belirtti.

GAZETELER NE YAZDI?

Die Zeit gazetesinin, Almanya'daki hükümet arayışına ilişkin değerlendirme yazısında Başbakan Angela Merkel'in ön görüşmelerde biraz göründükten sonra kaybolduğunu ifade ederken, 'Merkel, asıl koalisyon görüşmelerinin ne zaman başlayacağına dair zaman dilimi vermiyor. Merkel'in bugün eskisinden daha fazla gücü var. Yine de amacına ulaşmak için hala taktiklere, gizliliklere ve belirsizliklere başvuruyor. Ama tüm önemli siyasi aktörler artık Merkel dersini iyi öğrendi. Hepsi ihtiyatlı bir bekleyiş içinde, disiplinli ve çok seçenekli olmaya çalışıyor. Ancak hepsi böyle beklemeye devam ederse, hiç bir gelişme yaşanmaz. ve hepsi Merkel gibi olursa, o zaman Merkel ne yapacak' Koalisyon pokerini kim kazanırsa kazansın ilk aşamada değişim dürtüsü kimse hissetmeyecektir? diye yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşiller, Artık Yeni Hükümet İçin Görüşmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement