Yılmaz Güney'in Kız Kardeşi Abisinin Mezarının Getirilmesini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Yılmaz Güney'in Kız Kardeşi Abisinin Mezarının Getirilmesini İstiyor

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayılı, ağabeyinin mezarının Siverek'e getirilmesi için AK Parti Şanlıurfa milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile görüştü.

11.01.2015 20:14  Güncelleme: 13:00

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayılı, ağabeyinin mezarının Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine getirilmesi için görüştüğü AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun, "Sizin bu talebiniz bize resmi olarak başvurulduğunda biz elimizden gelen katkıyı ve çalışmayı yaparız" dediğini söyledi.

"HENÜZ ŞARTLAR OLUŞMADI"

Batman 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Sayılı, 1984'te Fransa'nın başkenti Paris'te hayatını kaybeden ve aynı şehirde defnedilen ağabeyinin mezarının Türkiye'ye getirilmesi için henüz şartların oluşmadığını savundu.

Bu yöndeki talebin kendisi tarafından ortaya atılmadığını dile getiren Sayılı, "Baba köyüm Desman'ı ziyaret ettiğimde, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir araya geldik. Bana, 'Yılmaz ağabeyimizin mezarı neden getirilmiyor abla' dediler. Bu benim fikrim değildi. Yılmaz Güney'in hayranlarının Türkiye topraklarında Yılmaz Güney gibi Ahmet Kaya'mızın, Nazım Hikmet'imizin, onun gibi aydınlarımızın, Güney gibi düşünenlerin mezarlarının getirilmesi isteniliyor" diye konuştu.

"KARAR VERECEK OLAN FATOŞ GÜNEY VE ÇOCUKLARIDIR"

Ağabeyinin mezarının getirilmesini istediğini ama nihai kararı verecek kişinin kendisi olmadığını vurgulayan Sayılı, şunları kaydetti:

"Kardeşi olarak ben de istiyorum ağabeyimin mezarının Türkiye'ye getirilmesini. Buna karar verecek olan Yılmaz ağabeyimin eşi Fatoş Güney ve çocuklarıdır. AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile görüştük. Uslu, 'Bu konuda hükümet olarak yapmamız gereken, bizim üzerimize düşen ne geliyorsa, sizin bu talebiniz bize resmi olarak başvurulduğunda biz elimizden gelen katkıyı ve çalışmayı yaparız' dedi."

"FATOŞ KARŞI ÇIKIYOR, BENCE DE HAKLI"

Ağabeyinin eşi Fatoş Güney'in, mezarın getirilmesine şu an için karşı olduğunu aktaran Sayılı, "Fatoş yengem, 'Bu nereden çıktı? Ben şu an istemiyorum' dedi. Haklıydı, ben de haklı buluyorum. Bu düşüncesini saygı ile karşılamak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz Güney\'in Kız Kardeşi Abisinin Mezarının Getirilmesini İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yılmaz Güney'in Kız Kardeşi Abisinin Mezarının Getirilmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Kürdi alba: Yazıklar olsun mhp bbp ülkeyi bile bile böldü ayrımcılık ırkçılık yaparak bütünlük yaptıgını sandılar ama bölüyorlar kınadjm 11 31 Yanıtla
  • dadaş: türkiyenin topraklarını kanı bozuklarla kirletmeyin 11 24 Yanıtla
  • :)))) ÇOK KOMİK: helal olsun Yılmaz güneyin ölüsünden bile korkuyorsunuz :))) korkmayın 12 18 Yanıtla
  • İstatistikci: BÖYLELERİNİN NE ÖLÜSÜ NE DİRİSİ GİRMESİN ÜLKEMİZE 14 16 Yanıtla
  • KATİL KATİLDİR: ONLAR BAĞIMSIZ KÜRDİTAN HAYALLERİ İLE ÖLDÜLER BAĞIMSIZLIK İÇİN İLK ÖNCE ÖLECEKSİNİZ SONRA KAZANABİLİRSENİZ O TOPRAKLARA GÖMÜLECEKLER O KADAR BASİT ULUSUN PARÇALANMASI İÇİN FAŞİST BEYANLARINI AÇIKLAYAN SOL ADI ALTINDA YAPTIKLARI FAŞİZMİ HALK BİLİYOR KAYMAKAM KATİLİNE SAYGI DUYMAYIZ 15 13 Yanıtla
  • Aybars : Aman orada kalsında kafamızı dinleyelim.. 6 19 Yanıtla
  • M k: Kime laf atıyorsunuz lan gündürler Yılmaz Güneyin yanından bile geçemezsiniz 18 7 Yanıtla
  • mahmut: yilmaz guney degerli bir aydin, ve sanatcidir lutfen onun hakkinda yorum yaparken elinizi kalbinizin uzerine koyun ondan sonra yorum yapin. 18 7 Yanıtla
  • tÜRKSEVER: YILMAZ GÜNEY GELMİŞ GEÇMİŞ ENBÜYÜK AKTÖR SİNEMACI VE BÜYÜK İNSAN ONU NE MUTLU BANA TANIMA ŞEREFİNE ERMİŞTİM . . . O BİR HALK KAHRAMANIYDI LÜTFEN ONU TANIMAYAN ALEYHİNDE KONUŞMASIN 20 4 Yanıtla
  • GFB: BU ÜLKE SOLCULARIN ZİHNİYETİ SAYESİNDE GERİDE 8 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement