Yoğun Kar Yağışı Elektrik Tellerini Kopartıp Kısa Devrelere Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Yoğun Kar Yağışı Elektrik Tellerini Kopartıp Kısa Devrelere Yol Açtı

Yoğun Kar Yağışı Elektrik Tellerini Kopartıp Kısa Devrelere Yol Açtı

Kocaeli'nde kar yığışı etkili olurken, enerji nakil hatlarındaki arızalar nedeniyle bazı ilçelerin yüksek yerleşim bölgeleri elektriksiz kaldı.

02.01.2015 11:54  Güncelleme: 12:07

Kocaeli'nde kar yığışı etkili olurken, enerji nakil hatlarındaki arızalar nedeniyle bazı ilçelerin yüksek yerleşim bölgeleri elektriksiz kaldı. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ekipleri bu arızaları gidermeye çalışırken, birçok vatandaş yeni yılın ilk gününü elektriksiz geçirdi.

Kocaeli Bölgesi'nde yüksek kesimlerde kar yağışı bugün de devam ederken, özellikle 31 Aralık akşamı aniden bastıran yağış birçok bölgede enerji hatlarını kopardı. Kocaeli'nin Kandıra, Körfez, Derince ve merkez ilçe İzmit'e bağlı olan, büyükşehir yasasından önce köy statüsünde olan dağlık alanlardaki mahallelerin elektriksiz kalmasına neden oldu. Kopan hatlar aynı zamanda trafo arızalarına da neden olduğu için, Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş. görevlileri gelen ihbarlara yetişmekte güçlük çekti.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 1 metreye yaklaşması nedeniyle de ekipler bu bölgelere ulaşamayınca, burada yaşayan vatandaşlar 31 Aralık gecesinden itibaren yaklaşık 48 saat elektriksiz kaldı. Sedaş Ekipleri dün ve bugün yaptıkları yoğun çalışmalar sonunda arızaların büyük bir bölümünü giderdi.

FOTOGRAFLI - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yoğun Kar Yağışı Elektrik Tellerini Kopartıp Kısa Devrelere Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement