YÖK, Mezuniyet Törenindeki Olayla İlgili Soruşturma Başlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

YÖK, Mezuniyet Törenindeki Olayla İlgili Soruşturma Başlattı

09.07.2026 21:57

YÖK, Yeditepe Üniversitesi mezuniyet töreninde yaşanan provokatif olayla ilgili soruşturma açtı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul'da özel bir üniversitenin mezuniyet töreninde Kur'an-ı Kerim'den ayetin yer aldığı pankartın bir grup öğrenci tarafından kapatılması ve buna alkışlarla destek verilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yeditepe Üniversitesinde gerçekleştirilen Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni sırasında yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olaylarla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Üniversiteler, farklı görüşlerin ve inançların özgürce barındığı müstesna kurumlardır. Gençlerimizin anayasal güvence altında olan inanç, ifade ve eğitim haklarının zedelenmesine müsamaha gösterilmesi kesinlikle söz konusu olamaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YÖK, Mezuniyet Törenindeki Olayla İlgili Soruşturma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement