Yoksul Başkan Mujican'ın 'Vosvos'una 1 Milyon Dolar - Son Dakika
Güncel

Yoksul Başkan Mujican'ın 'Vosvos'una 1 Milyon Dolar

Yoksul Başkan Mujican\'ın \'Vosvos\'una 1 Milyon Dolar

Dünyanın en yoksul başkanı olarak bilinen Uruguay'ın devlet başkanı Jose Mujica'nın Volkswagen marka otomobiline bir Arap şeyhi, 1 milyon dolar teklif etti.

07.11.2014 11:01  Güncelleme: 11:48

Dünyanın en yoksul başkanı Jose Mujica'nın görev süresinin dolmasına çok az bir zaman kala, mütevaziliğinin simgelerinden 1987 model 'vosvos'una alıcı çıktı.

Haftalık aktüalite dergisi Busqueada da yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir Arap şeyhi Mujica'nın arabasına tam 1 milyon dólar teklif etmiş. Bolivya'nın Santa Cruz şehrinde düzenlenen G77 zirvesinde yanına yaklaşan şeyhin verdiği teklifi Pepe Mujica başlangıçta fazla önemsemiş ve şaka olduğunu düşünmüş.

TEKLİFİ DOĞRULADI

Busqueada'ya "Bana teklifi yaptıklarında şaşırdım hatta şaka yaptıklarını düşündüm. Ama sonra başka yerlerden de teklifler gelince biraz daha ciddiye almaya başladım" sözleriyle aldığı teklifi doğrulayan Mujica, Meksika büyükelçisinin de arabası karşılığında on tane kamyonet vermeyi teklif ettiğini de söyledi.

ARABASI SATILIRSA EVSİZ AİLELER İÇİN HARCAYACAK

Jose Mujica, eğer arabanın talipleriyle anlaşmaya sağlanırsa, bütün parayı hükümetin evsiz ailelere konut yapımı programı "Plan Juntos"a ya da Uruguay Teknik Üniversitesi UTEC'e bağışlayacağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yoksul Başkan Mujican'ın 'Vosvos'una 1 Milyon Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ömer Faruk ZORBEY: Niye öyle söylüyorsunuz bizim cumhurbaşkanımızda 1000 odalık beyaz saray yaptırdı. 7 ceddini yerleştirecek sanırım oraya. Bir taraftada adam 1milyon dolar parayı alıp evsizler için harcıyacağını söylüyor. Hep diyorum bu para ve mevkii yanlış insanlarda. 18 6 Yanıtla
  • Zavallılar: Sazanlar Atatürk'ün Savarona yatının bugünün parası ile 10 Milyon Dolara devletin parasıyla alındığını . . . sadece 55 gün bu yatta kaldığını ve o tarihte de milli gelirin 100 Usd. olduğunu bilmeden yorum yapıyorlar. . . . TC devleti milyarlarca dolarlık bütçeye sahip. . . . devlet erkanının yeri 3 1 ev olmaz. . . 1000 oda denilen mekan 4 ayrı siteden oluşuyor ve Cumhurbaşkanlığının tüm idari ve güvenlik birimlerinin kaldığı mekanlardır. . . 3 7 Yanıtla
  • ^^^^ZÜBEYİR AKGÜL ^^^^: Bu bakanın tırnağı olamayacağını biliyor şeyh . gurur kırmak için teklif açıyor. 9 0 Yanıtla
  • MİTAKONDRİ: ULAAANNNN BEN DE DE VAR Bİ ARABA ANADOL DAN Bİ TIK DAHA İYİ VERİRLER Mİ BANA DA 1 MİLYON NASIL ULAŞICAZ KRAL A Bİ GÖSTEREYDİM ARABAYI 1 4 Yanıtla

Advertisement