Yönetim Kurulunun Yeni Adaylarının Sertifikaları Yolda - Son Dakika
Güncel

Yönetim Kurulunun Yeni Adaylarının Sertifikaları Yolda

Yönetim Kurulunun Yeni Adaylarının Sertifikaları Yolda

"Yönetim Kurulunda Kadın" programı kapsamında gerçekleşen "Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği Sertifika Programı"nın ilk iki günlük bölümü tamamlandı.

10.06.2015 15:05

Liderlik gelişimi konusunda uzman Praesta Türkiye ile Forbes Türkiye dergisi işbirliğiyle, Ekim 2011 yılında başlayan Yönetim Kurulunda Kadın Programı, Türkiye ekonomisini yönlendiren kurumların en üst karar mercilerinde kadın oranını artırmayı hedeflemeye devam ediyor.

"Şirketlerarası mentorluk" uygulaması üzerine kurulan ve iş dünyası liderlerinin gönüllü katılımıyla birinci dönemini başarıyla tamamlayan Yönetim Kurulunda Kadın Programı, ikinci döneminde Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer Başkanlığı'nda gelişerek yoluna devam ediyor.

Program kapsamında mentiler için tasarlanan altı günlük Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği Sertifa Programı'nın ilk iki günlük bölümü, 5-6 Haziran tarihlerinde düzenlendi. Sertifika Programı'nın birinci gününde mentiler Koç Üniversitesi Kampüsü'nde bir araya geldi. Programın ikinci gününe ise Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

ÜNİVERSİTELER DESTEKLİYOR

Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü'nde düzenlenen birinci günün açılış konuşmasını Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş gerçekleştirdi. Bektaş, Yönetim Kurullarında Kadın Programı'na gönüllü olarak katılan iş dünyası liderlerine teşekkür ederken, yönetim kurullarında kadın sayısının artmasının, ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sertika Programı'nın konuşmacılarından ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, "Yetkin yönetim kurulları" konusunda deneyimlerini paylaşırken, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bertil Emrah Öder "Yönetim Kurullarında Kadın: Şirketler İçin Hukuk Politikaları" başlıklı bir konuşma yaptı. İlk günün son konuşmacısı olan Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Üçer ise "Dünya ve Türkiye ekonomisinin gündemini oluşturan konuları masaya yatırdı.

Programın, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gerçekleşen ikinci günü, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker'in açılış konuşması ile başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veliye Yanlı "Yeni Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu Karşısında Yönetim Kurulu" başlıklı bir konuşma yaparken, Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi İzzet Özberki, "Yönetim Kurulu Üyesinin Gündemi"ni anlattı. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ercan'ın değindiği konu ise "Ekonomide ve Şirketlerde Kadınların Etkinliği" oldu.

Toplamda altı günden oluşan Sertifika Programı'nın bir sonraki bölümlerinin yine ikişer gün olmak üzere Ekim 2015 ve Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenmesi planlanıyor.

Ekim 2011 yılında 40 mentor ve menti eşleşmesi ile başlayan Yönetim Kurulunda Kadın Programı'nın ikinci dönemi 50 mentor ve menti eşleşmesi ile devam ediyor. Sertifika Programı'nın tamamına katılım gösteren mentiler; Bilgi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Argüden Yönetişim Akademisi tarafından akredite edilen sertifika belgesine hak kazanmış olacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yönetim Kurulunun Yeni Adaylarının Sertifikaları Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement