
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade uzman Çavuş Mehmet Tez'i baba ocağı Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde yaklaşık 3 bin kişi son yolculuğuna Yerköy Şehitliği'nde uğurladı.
Şehit asker Mehmet'in cenazesine kardeşleri Fatih ve Sultan, babası Rasim Tez, eşi Tuğba, annesi Fatma Tez, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Ekici, Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyasi partilerin il başkanları, ve vatandaşlar katıldı.
Şehit özgeçmişi ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Vali Necati Şentürk, "Şehidimiz dün gece kahramanca, aslanlar gibi savaşarak şehit oldu hainlerin alçakça saldırsı sonucu. Acaımız çok büyük, ama gururumuz da o kadar büyük. Yozgat olarak 176'n8ıcı şehidimizi toprüağa verdik. Bu şehidimiz ilk değil, son da olmayacak. Acımızı yüreğimize gömer, bu topraklar için yine şehit oluruz. Bu hainler er geç kahrolacaklar. Vatan sağolsun" dedi.
Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin babası, annesi, eşi ve kardeşleri tabuta sarılarak göz yaşları döktü. Şehit eşi Tuğba tabutu öperek eşini son yolculuğuna uğurladı. Şehit askerin naaşı askerler tarafından omuzlarda 200 metre taşındıktan sonra ambulansa konularak şehitliğe götürülerek toprağa verildi. Cenaze götürülürken vatandaşlar "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Tören alanında bulunan tek bir pankartta "Askere uzanan eller kırılsın" yazısı dikkat çekti.
Son Dakika › Güncel › Yozgat, 176´Incı Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.