Çamlık Milli Parkı tehlike atlattı
YOZGAT"ta Çamlık Milli Parkı yakınlarında başlayan ve çalılık alana sıçrayan anız yangını, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yangın söndürme ekibi ve Yozgat İtfaiyesinin çalışmaları sonucu güçlükle söndürüldü.
Yozgat şehir merkezinin Soğuk Pınar ve At Çayırı mevkiinde başlayan anız yangını, Çamlık Milli Parkı kenarındaki çalılık alana sıçradı. Yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Çamlık Milli Parkı'na sıçramadan kontrol altına alınan yangında 200 dekar çalılık alan yandı. Yozgat Belediye İtfaiye ekipleri, Çevre Orman Müdürlüğü yangın ekibi ve vatandaşların yardımıyla kontrol altına alınan yangının milli parka sıçrama tehlikesi karşısında Sorgun ilçesinden yardım istendi.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, yangının bulunduğu alana gelerek inceleme yaptı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, itfaiye ekiplerinin yangına kısa sürede müdahale ettiğini belirterek, ayrıca Sorgun Belediye İtfaiyesinden de yardım istendiğini söyledi. Yaklaşık iki saat devam eden yangın güçlükle söndürüldü.
Son Dakika › Güncel › Yozgat´Ta Korkutan Anız Yangını - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.