Yüksekdağ: Ülke Korsan Bir Hükümet Tarafından Yönetiliyor - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ: Ülke Korsan Bir Hükümet Tarafından Yönetiliyor

Yüksekdağ: Ülke Korsan Bir Hükümet Tarafından Yönetiliyor

Hdp Eş Genelbaşkanı Figen Yüksekdağ, "Fiili olarak yönetime el koyan bir cumhurbaşkanı var. Şu anda ülke korsan bir hükümet tarafından yönetiliyor" dedi.

28.10.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Eş Genelbaşkanı Figen Yüksekdağ, "Fiili olarak yönetime el koyan bir cumhurbaşkanı var. Şu anda ülke korsan bir hükümet tarafından yönetiliyor" dedi.

HDP İl binasında HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe ile birlikte basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genelbaşkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'deki demokrasinin önünün AK Parti iktidarı tarafından tıkandığını söyledi. Darbe döneminde bile böyle baskın görülmediğine dikkat çeken Yüksekdağ, "Şu anda fiili olarak yönetime el koyan bir cumhurbaşkanı var. Ülke; korsan bir hükümet tarafından yönetiliyor. Çünkü hükümet seçilmemiş, milletin vekaletini almamış. 'Teknokrat' olarak saray tarafından atanmış bir hükümet, müthiş bir baskı var. 7 Haziran'da istediğini alamayan hükümet ülkeyi savaş alanına dönüştürdü. Darbe ve cunta döneminde bile bu yaşanmamıştır. Cunta döneminde asker el koymuştu. Şimdi kim Türkiye'ye el koydu. Bugün yaşananların anlamı nedir. Herkes bunu soruyor" dedi.

"1 KASIM SONUÇLARINI DA TANIMAYACAKLAR"

Yüksekdağ, 7 Haziran'da istediğini alamayan mevcut hükümetin 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını da tanımayacaklarına dair açıklamalar yaptığını öne süren Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"AKP 1 Kasım sonrası yine anormal duruşunu sergileyeceği sinyaller veriyor. 1 Kasım'da halkın iradesini tanımayacağını ifade eden bir yapı var. Bu kadar gözü kararmış. Şimdi herkes 1 Kasım'dan sonra ne olacak diye endişeli. Cumhuriyetin 93'üncü yılı. Ama bu Cumhuriyet hala demokratik Cumhuriyet olamadı. Bunun sancısını yaşıyor. Şimdiki siyasi yapı cumhuriyetin güçsüz yanlarını, zayıflayan yanlarını yamalamaya çalışıyor. Bu zihniyet 7 Haziran sonrası saray cumhuriyetini kurmayı planlıyordu. 400 milletvekil alacaklar. Erdoğan başkan olacaktı. Cumhuriyetlerini ilan edeceklerdi. Karşılarına HDP çıkınca bu planları suya düştü. Şimdi Van'da 1 milletvekili daha almayı istiyorlar. Onlar 2 milletvekili çıkararak numusu kurtarmayı düşünüyorlar. Ama biz kazanacağımız milletvekilleriyle Van ve Türkiye'nin geleceğini kazanmayı düşünüyoruz. İktidarın son çırpınışlarıdır. Tehditlere ve baskılara boyun eğmeyeceğiz."

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ: Ülke Korsan Bir Hükümet Tarafından Yönetiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement