Yüksekova'da 5 Öğretmen ve 15 Öğrenci Yolda Mahsur Kaldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yüksekova'da 5 Öğretmen ve 15 Öğrenci Yolda Mahsur Kaldı

Yüksekova\'da 5 Öğretmen ve 15 Öğrenci Yolda Mahsur Kaldı
29.02.2012 16:17

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'de yaşayan ve taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen 15 öğrenci ile 5 öğretmen, tipiye yakalanarak yolda mahsur kaldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'de yaşayan ve taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen 15 öğrenci ile 5 öğretmen, tipiye yakalanarak yolda mahsur kaldı. Öğretmenler hemen İl Özel İdaresine bağlı karla Mücadele ekiplerini arayarak yardım istedi. Mahsur kalanlar, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarıldı.

Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy'de görev yapan 5 öğretmen, taşımalı eğitim gören 15 öğrenci bugün sabah saatlerinde köyden ilçeye doğru yola çıktı. Öğretmen ve öğrenciler, köyün 7'nci kilometresinde yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Çabalarına rağmen yollarına devam edemeyen öğretmenler, yetkililerden yardım istedi. Yüksekova'dan yola çıkan karla mücadele ekipleri yaklaşık 3 saatin ardından mahsur kalanlara ulaştı.

Yolda mahsur kalan Kadıköy İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Filiz Bayındır, sabah saatlerinde ilçe merkezine gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Bayındır, "Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerle birlikte yolda kaldık. Daha sonra ekipleri arayarak yolda kaldığımızı ve aramızda öğrencilerinde bulunduğunu söyledik. Onlarda yaklaşık 3 saat sonra bize ulaşabildiler" diye konuştu.

EÇ-(FE/AAA) - Hakkari/ Yüksekova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da 5 Öğretmen ve 15 Öğrenci Yolda Mahsur Kaldı - Son Dakika


Advertisement