Yüksekova'da Cezaevi Sergisine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Cezaevi Sergisine Yoğun İlgi

Yüksekova\'da Cezaevi Sergisine Yoğun İlgi

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 50 hükümlü ve tutuklunun, 6 ay boyunca kurslarda yaptıkları el sanatları sergilendi.

27.05.2013 17:07

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 50 hükümlü ve tutuklunun, 6 ay boyunca kurslarda yaptıkları el sanatları sergilendi.

Yüksekova Öğretmen Evi bahçesinde açılan sergide, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların ahşap boyama, takı tasarım, resim, tekstil, model uçak ve hobi çalışmalarından oluşan eserleri büyük ilgi gördü.

Cezaevi Müdürü Eşref Başekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümlü ve tutukların boş zamanlarını değerlendirmek ve kazanç elde etmek için cezaevinde sanatsal faaliyetlerle uğraştığını söyledi.

Başekin, "Resim ve el işi atölyesinde çalışan hükümlü ve tutuklar, kurumumuzda kaldıkları süre zarfında çeşitli kurslar alıyor. Bu faaliyetlere önem veriyoruz. Onlar da bu faaliyetlerle uğraştıkları için çok memnun. Cezaevine gelen ziyaretçiler, bu eserleri satın alıyor. Karşılığında da hükümlü ve tutuklar kazanç sağlıyor. Bu da onları mutlu ediyor. Sergimiz cuma gününe kadar sürecek" dedi.

Açılışa, Kaymakam Yasin Tikdağ, Hakkari Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Kobat, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gaziyaka, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Cezaevi Sergisine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement