Yunanistan'ın Midilli Adası, İzmirli Turistin Peşinde - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'ın Midilli Adası, İzmirli Turistin Peşinde

Yunanistan\'ın Midilli Adası, İzmirli Turistin Peşinde

İzmir Enternasyonal Fuarı'na, 17 yıl aradan sonra Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan katılımın olması, iki ülke arasındaki dostluk girişimlerinin bir başka sonucu olarak yorumlandı.

19.09.2011 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Enternasyonal Fuarı'na, 17 yıl aradan sonra Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan katılımın olması, iki ülke arasındaki dostluk girişimlerinin bir başka sonucu olarak yorumlandı.

Fuarda açılan Midilli Adası standında esnaf ve otelciler birliği temsilcileri, turizm ve acenteler birliği üyelerinin yanı sıra özel katılımcılar yer aldı. Stantta konuklara kadın kooperatifleri üyelerinin hazırladığı Midilli'ye özgü lezzetler, içkiler sunuldu. Dağıtılan broşürler ve düzenlenen etkinliklerle fuar ziyaretçileri Midilli Adası'na davet edildi.

Midilli standında aynı zamanda tercümanlık yapan Mitilene Tours'un sahiplerinden Fatoş Lazari, bu yıl fuara katılmalarındaki asıl hedefin İzmir ve civarından Midilli'ye daha fazla insanı getirebilmek olduğunu vurguladı. Midilli ile Türk kıyıları arasında yılda yaklaşık 50-60 bin yolcu taşındığına değinen Lazari, "İzmirliler genellikle Sakız Adası'nı tercih ediyor. Amacımız Midilli'ye daha fazla İzmirli'nin gelmesi. Bunun ancak tanıtımla olacağının bilincindeyiz. Bu yüzden İzmir Fuarı'na katıldık" diye konuştu.

Midilli Ticaret Odası üyesi ve oto galerisi sahibi Mesinyas Vangelis de Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri İzmir'e bu kadar yakın olan Midilli Adası'nın fazla bilinmiyor olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Vangelis, "Midilli Adası çok özgün ve bakir bir yer. Geleneksel ürünlerimiz var, lezzetlerimiz, tatlarımız çok zengin. UNESCO kültürel mirası olan Fosil Orman'ı başlı başına bir değer. Ayrıca Midilli 450 yıl Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kaldığından gezilmesi ve bilinmesi gereken pek çok Osmanlı eseri, camiler ve hamamlar var. Bütün bunların İzmirlilerin gelmesi için yeterli olduğunu düşünüyorum" dedi. - İzmir/ Çesme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan'ın Midilli Adası, İzmirli Turistin Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement