Özellikle Draghi para politikasının gereken faydayı sağlaması için diğer yapısal reform ve politikalarında para politikasını destekleyici olması gerektiğini belirtti. Aksi halde enflasyonun daha uzun bir sürede hedeflenen seviyelere ulaşacağını ve Merkez Bankası'nın gerekeni yapacağını söyledi. ABD tarafında açıklanan toptan satış envanteri verisi ise; beklentilerden kötü geldi. Hafta kapanışında küresel piyasalar Almanya tarafında açıklanacak enflasyon verilerini takip edecek. Draghi'nin konuşması sonrası Almanya enflasyon verisi paritede daha etkili olabilir. Gelişmekte olan ülke piyasalarında ise; dün satış baskısı vardı. Bununla birlikte yurt içi piyasalarda satış baskısı altında kaldı. Bugün yurt içinde de ekonomik takvim yoğun olacak özellikle hem büyüme hem de cari açık verileri TL ve TL varlıklar üzerinde etkili olabilir.
VIOP-30 Endeks Sözleşmesi
Yurt içi piyasalarda hafta kapanışı öncesi de satış baskısı vardı. FED için Haziran ayına dair bir faiz artırım beklentisi olmasa da TL varlıklarda yükselişler temkinli, satış baskısı ise sert oluyor. Özellikle TL varlıklarda ve kontratta bugün yurt içinde açıklanacak veriler etkili olabilir. Teknik olarak bakıldığında 97,500 seviyesindeki direnç kontrat tarafında yükselişi baskılamaya devam etmekte. Dün de kontrat bu seviye altında aşağı yönlü hareketini 96,000 desteğine kadar sürdürdü. Kontrat için 96,000 desteği toparlanmaların görüldüğü bir seviye olmakla birlikte, teknik negatifliğin bugün 96,000 seviyesi altına sarkması halinde kontrat kısa vadeli dip olarak görünen 94,200 seviyesine doğru devam edebilir. Kontratın bugün 96,000 desteği üzerinde tutunması halinde ise; 97,500 direncine doğru toparlanma görülebilir.
VIOP-Dolar Sözleşmesi
Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dün Dolar karşısındaki olumlu performansı devam ederken, TL tarafındaki fiyatlama gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştı. Özellikle Tl tarafının temkinli hareketi yakın vade kontratta da tutunma sağlıyor. Bugün yurt içi piyasalardaki yoğun takvim kontrat üzerinde etkili olabilir. Teknik olarak bakıldığında yakın vade Dolar kontratı hafta kapanışı öncesi 2,8980 seviyesinden toparlanarak kısmi tepki verdi. Kontrat tarafındaki toparlanma tekrar 2,9200 seviyesine yönelirken, bugün kontratın bu seviyeyi aşması yükselişin devamını sağlayabilir. Ancak 2,9200 seviyesi üzerinde 50 günlük hareketli ortalamanın yükselişi baskılayabileceğini söylemekte fayda var. Kontratın bugün 2,9200 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde ise; tekrar 2,8980 desteği test edilebilir.
VIOP-Altın Sözleşmesi
Altın ise; hafta kapanışı öncesi de yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Özellikle FED bazlı fiyatlamalar Altın ve Altın kontratındaki yükselişin devamını sağlıyor. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantı öncesi de Altın tarafındaki pozitiflik devam edebilir. Teknik olarak bakıldığında Altın kontratında 1260 direncinin baskısı kısa olurken, gün içinde kontrat bu seviye üzerinde kazançlarını hızlandırdı. Özellikle kontratın bugün 1260 desteği üzerinde kalıcılık sağlaması halinde yükseliş hareketi 1275 ve 1289 seviyelerine doğru devam edebilir. Kısmi geri çekilmelerde ise; kontrat 1260 desteğini test edebilir.
Son Dakika › Güncel › Yurt İçinde Kritik Gün... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.