Yuvam'dan Depolama Alanları Teftişi - Son Dakika
Güncel

Yuvam'dan Depolama Alanları Teftişi

Yuvam\'dan Depolama Alanları Teftişi

Yuvam Cumhuriyet ve Akarca Mahallelerini ağırlayan İZAYDAŞ, yapılan çalışmalar hakkında Yuvam sakinlerini bilgilendirdi

26.03.2013 14:16

Her gün evsel çöplerimizin oluşturduğu binlerce ton atığı kontrol altına alan İZAYDAŞ, bir süredir yürüttüğü depolama alanları bilgilendirme programı çerçevesinde komşularını ağırlamaya devam ediyor. Programa katılan Yuvam sakinleri, öğrendikleri bilgilerden hayli memnun kaldı.

CUMHURİYET VE AKARCA

Farklı günlerde gerçekleşen ziyaret programlarına, önce Yuvam Cumhuriyet, ardından Akarca Mahallesi sakinleri katıldı. Deponi Şefi Bilge Girgin'in yaptığı sunumla başlayan programda, İZAYDAŞ'ın çalışma sistemi ve yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgi verildi, mahalle sakinlerinin sunum sırasında sorduğu sorular yanıtlandı. Yuvam Akarca ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden oluşan grup, sunumun ardından evsel atıkların depolandığı alanlar, koku ile ilgili yürütülen çalışmalar, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisleri yerinde görme imkânı buldu. Grup ayrıca, koku bariyeri sistemi hakkında bilgi aldı, kokunun tehlikeli atıklardan gelmediğini öğrendi.

"TEREDDÜTLERİM KAYBOLDU"

Ziyareti değerlendiren Yuvam Akarca mahalle sakinlerinden Latife Malkoç, "Bu geziden çok memnun kaldık. Bizlere yer yer koku rahatsızlığı veren bölgedeki depolama alanlarının, 5-6 yıl sonra dolacak olmasına da çok sevindik. Bugüne kadar çok kötü şeyler duymuştuk. Bu söylentiler de burada karşılıksız çıktı. Keşke daha önce gelseydik" diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Kenan Duman ise, çöplerin böyle medeni bir şekilde kontrol altına alınmasının önemli olduğunu belirterek, "Daha önce bir takım tereddütlerim vardı. Şimdi o tereddütler kayboldu" dedi.

"GELDİK VE ÖĞRENDİK"

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, ziyaret sayesinde İZAYDAŞ'ı artık daha detaylı tanıdıklarını belirterek, "Özellikle kokunun kaynağı, çöplerle ilgili hangi işlemlerin yapıldığını bu ziyaretle öğrenmiş olduk. Vatandaşımız bundan sonra koku ile ilgili anlamsız söylentilere itibar etmeyecek" şeklinde konuştu ve yetkililere teşekkür etti. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, ziyaretin sonunda misafirlerle bir araya geldi. Burada düşüncelerini dile getiren Yuvam sakinleri, kötü düşünceleri geride bıraktıklarını ifade ederek, yapılan çalışmalar nedeniyle yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yuvam'dan Depolama Alanları Teftişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement