Zambak Yayın Grubu, Yaz Tatil Setlerini Öğrencilerin Beğenilerine Sundu - Son Dakika
Güncel

Zambak Yayın Grubu, Yaz Tatil Setlerini Öğrencilerin Beğenilerine Sundu

Zambak Yayın Grubu, Yaz Tatil Setlerini Öğrencilerin Beğenilerine Sundu

Zambak Yayın Grubu, yaz tatil setlerini Diyarbakır kitap fuarında öğrencilerin beğenilerine sundu.

17.05.2013 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zambak Yayın Grubu, yaz tatil setlerini Diyarbakır kitap fuarında öğrencilerin beğenilerine sundu.

Zambak Yayın Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, 14 Mayısta açılan ve 19 mayısa kadar sürecek olan ve yaklaşık 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan Diyarbakır Kitap fuarında beş gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri olmak üzere 50'ye yakın etkinlik gerçekleştirilecek.

Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede veli ve öğrencilere önemli uyarılarda bulunarak,

"Öğrenciler, yorucu bir yılın sonunda tatile girecekler. Uzun bir yaz tatili onları bekliyor. Elbette dinlenecek, eğlenecek, arkadaşları ve ailesi ile güzel vakit geçirecekler. Dinlenme ve eğlenmelerinin yanında bilgilerini de sürekli canlı tutmak durumundalar" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin tatili; kitap ve defterlerini bir köşeye atıp değerlendirme eğiliminde olduğunu vurgulayan Ceylan, -Tatilin öğrencilerin gelişiminde olumlu bir etkisi olması gerekir. Bu durumda öğrenciyi eğlendirerek eğitmek esas alınmalıdır. Yaz tatilini hep eğlenerek geçirmek isteyen öğrencilerin bu eğilimleri karşısında velilerimizin yaklaşımı öğrencilere kızarak ya da baskı uygulayarak onları kırmak olmamalıdır. Çünkü velilerin baskısı öğrencide kendine güven kaybına ve ders çalışmada isteksizliğe neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Anne ve babalara önemli uyarılarda bulunan Ceylan şunları kaydetti:

"Tatil denince akla yan gelip yatmak, hiçbir iş yapmadan tembel tembel oturmak gelmemelidir. Tatilde çocuklarımız; akrabalarını ziyaret etmeli, pikniğe ve gezmeye gitmeli, ders çalışmalı, arkadaşlarıyla doyasıya oynamalı, kitap okumalı ve ailesiyle bolca vakit geçirmelidir. Bunların hepsi sosyal bir birey olan yavrularımızın ihtiyaçlarındandır. Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır. Araştırmalar, tatil kitaplarının öğrenme kayıplarını azalttığını göstermiştir.

Öğretmenin çocuklara okuma kitapları ve yardımcı kaynaklar, başta ifade edildiği gibi eğitim programlarına, öğrencinin gelişim evrelerine sınıfına uygun olmalıdır. Özellikle Zambak Yayınları tarafından hazırlanan tatil kitaplarında öğrenilenlerin unutulmaması ve tekrarın eğlenceli hale getirilmesi hedeflendi." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zambak Yayın Grubu, Yaz Tatil Setlerini Öğrencilerin Beğenilerine Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement