Zana: Barzani Ziyaretine Seçim Yatırımı Gözüyle Bakılmamalı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zana: Barzani Ziyaretine Seçim Yatırımı Gözüyle Bakılmamalı

Zana: Barzani Ziyaretine Seçim Yatırımı Gözüyle Bakılmamalı
13.11.2013 18:25  Güncelleme: 21:03

Leyla Zana, cumartesi günü Diyarbakır'a gelecek olan Barzani'nin ziyaretiyle ilgili, "Kimse bu ziyarete, seçime yatırım gözüyle bakmamalıdır" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan davetlisi olarak Diyarbakır'a gelecek olan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ziyaretinin önemli olduğunu ve sürece katkı sunacağını belirterek, "Kimse bu ziyarete seçime yatırım gözüyle bakmamalıdır" dedi.

"HERKES KAZANÇLI ÇIKACAK"

Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyaretini DHA muhabirine değerlendiren Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, ziyaretin tarihi önemde olduğunu, anlamlı ve değerli olduğunu belirterek, "Sürece katkı sunucağı umudunu taşıyorum. Hiç kimse küçük hesaplarla yaklaşmamalıdır. Kürtlerin bir birleri ile rekabet değil, bir birlerini tanıma, tanımlama ve tamamlama sürecidir. Bu herkese mesajdır. Herkesin bakışı farklı olabilir ama demokrasi diyorsak, demokratik işleyiş diyorsak önce herkes kendinden başlamalıdır. Hiç kimse bu ziyarete seçime yatırım gözüyle bakmamalıdır. Önemli olan ve kalıcı olması gereken süreçtir. Buradan herkes kazançlı çıkacaktır. Kaybedeni olmayacaktır. Bu ortak geziyi de selamlamak gerekir" dedi.

"DÜET SÜRECE KATKI SAĞLAYACAK"

Zana, Mesut Barzani ile birlikte ünlü sanatçı Şivan Perwer'in de Diyarbakır'a gelecek olmasını değerlendirirken, "Bu 30 yıla aşkın sürgün politikasının çürütülmüş şeklidir. Umuyorum ve diliyorum bu bir başlangıç olur. Arkasında sürgünde yaşayan herkesin yolunu açar. Şivan Perver ile birlikte İbrahim Tatlıses'in de olması sürece sanatsal bir katkı sunucağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zana: Barzani Ziyaretine Seçim Yatırımı Gözüyle Bakılmamalı - Son Dakika


Advertisement