Zevk İçin Molotof Kokteyli Atmışlar

38 yaşındaki Ali Erdoğan Çabuk ve arkadaşı 29 yaşındaki Şefik Arı çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
Samsun'da bir hafta içinde iki ev, iki büfe ve 1 otomobile molotof kokteyli atarak yangın çıkartan 38 yaşındaki Ali Erdoğan Çabuk ve arkadaşı 29 yaşındaki Şefik Arı çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden Şefik Arı, "Benim bir suçum yok. Alkollüyken yangınları Ali çıkarttı. Ben sadece yanında durdum. Kimseyle bir husumetimiz yok. Zevk için yaktı" dedi.
Olay Atakum İlçesi İncesu mevkiki Yalı Mahallesi'nde dün meydana geldi. İşsiz olan Şefik Arı ve arkadaşı Ali Erdoğan Çabuk birlikte alkol aldıktan sonra saat 23.00 sıralarında yol kenarındaki Gökay Murat Pekşen'e ait büfeye molotof kokteyli atarak yangın çıkartıp kaçtı. Alevleri gören vatandaşlar yangını büyümeden söndürüp önce polise ihbarda bulundu ardından da kaçan iki kişiyi kovalamaya başladı. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis şüphelileri yakaladı. Görgü tanıklarıyla yapılan yüzleştirme sonrası şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sırasında iki şüphelinin herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığı, ancak bir hafta içinde iki ev, iki büfe ve bir otomobile molotof kokteyli atarak yangın çıkartıkları saptandı.
'ZEVK İÇİN YAKTI'
Polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen iki şüpheli savcılıkta ifade verdi. Şefik Arı suçsuz olduğunu savunarak, "Alkol aldıktan sonra söz konusu yangınları Ali çıkarttı. Ben sadece yanında durdum. Kimseyle husumetimiz yok. Zevk için yaktı" dedi. Ali Erdoğan Çabuk ise yangını birlikte çıkarttıklarını belirtti. İfadelerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki şüpheli, 'kundaklama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. - Samsun