Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Davanın 91. duruşması görülüyor.

16.12.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 91. duruşması başladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Ruhi Abat, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın ile tutuksuz sanık Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Sanık Varol Bülent Aral da tutuklu bulunduğu Adıyaman Cezaevi'nden video konferans sistemiyle duruşmaya dahil oldu.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, geçen duruşma ilgili mahkemeden istenen Ergenekon davasının kısa kararının geldiğini kaydetti.

Davada adı geçen ve tutuklu sanıkların telefonla görüştüğü ifade edilen Suat Er'in bir kişi mi olduğu, yoksa aynı isimde başka bir şahsın olup olmadığı yönünde GSM şirketlerine yazı yazdıklarını anımsatan Kısa, "Cevap geldi. Bu isimde iki kişi yok, tek kişi. Hatta İnönü Üniversitesi'nde öğrenciymiş" diye konuştu.

Hayrettin Kısa, tutuklu sanıklar Levent Ercan Gelegen ve Adem Gedik'in telefon görüşmelerinin yer aldığı kayıtların posta yoluyla geldiğini, zarfların açılmış olduğunun görüldüğünü belirterek, "Postayla ilgili araştırma yaptıracağız" dedi.

Haydar Yeşil ve Mehmet Çolak'ın avukatı Mustafa Aydın'ın görevden çekildiğini ifade eden Kısa, Yeşil ve Çolak'a kendilerine avukat bulup bulmadıklarını sordu. Yeşil ve Çolak'ın bulmadıklarını belirtmeleri üzerine Kısa, "Bu şekilde davayı uzatıyorsunuz. Üzerinize atılı suçlar dolayısıyla ikinizin avukat bulmanız zorunlu" ifadesini kullandı.

"Hüseyin bizi mahvedecek, öldürülmesi lazım"

Mahkeme başkanı Kısa, tutuksuz sanık Hüseyin Yelki'nin Cumhuriyet Savcılığına verdiği bir dilekçeyi okudu. Kısa, Yelki'nin dilekçesinde, Mehmet Ülger ve Ruhi Abat'ın "Diğerleri değil de Hüseyin bizi mahvedecek, öldürülmesi lazım" dediklerini, Levent Ercan Gelegen'in telefon hattının incelenmesinin her şeyi ortaya çıkaracağını savunduğunu aktardı.

Hüseyin Yelki, Hayrettin Kısa'nın, Levent Ercan Gelegen'in bu konuda kendisine bir şey söyleyip söylemediğini sorması üzerine, Gelegen'in kendisine cinayetleri cemaatlerin üzerine yıkabileceğini söylediğini iddia etti.

Mahkeme Başkanı, Varol Bülent Aral'ın 8 Kasım'da Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadeyi de okudu. Mehmet Ülger'le ilgili suçlamaların yer aldığı ifadenin okunması sırasında söz alan Aral, "Mehmet Ülger'in yüz ifadesi değişti. Ben bir açıklama yapma gereği duydum. Savcı benim ifadelerime bazı şeyler eklemiş" dedi. Kısa, Aral'ın yarım alan ifadesini okudu.

Verilen kısa aranın ardından Levent Ercan Gelegen, savunma verdi.

Hayrettin Kısa, sanıkların söylemek istediklerini mahkemede söylemelerini isteyerek, "Mikrofon elinizde. Neden burada konuşmuyorsunuz da gidip savcıya ifade verip sonra savcıyı suçluyorsunuz" diye konuştu.

Duruşmaya ara verildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement