Zonguldak'ta Gökgöl Mağarası su ve çamur altında kaldı, ziyaretçi girişi durduruldu. - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zonguldak'ta Gökgöl Mağarası su ve çamur altında kaldı, ziyaretçi girişi durduruldu.

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Zonguldak\'ta Gökgöl Mağarası su ve çamur altında kaldı, ziyaretçi girişi durduruldu.

Zonguldak'ta şiddetli yağışın ardından Gökgöl Mağarası'ndan geçen derenin su seviyesi yükseldi ve mağarayı su ile çamur bastı. Mağaranın 875 metrelik yürüyüş yolunun büyük bölümü sular altında kalırken ziyaretçi girişi durduruldu.

ZONGULDAK'ta Türkiye'nin en uzun 10'uncu mağarası olan Gökgöl Mağarası, şiddetli yağışın ardından içinden geçen derenin su seviyesinin yükselmesi sonucu su ve çamur altında kaldı. Mağara, ziyaretçi girişine kapatıldı.

Zonguldak'ta bulunan, yaklaşık 350 milyon yıl önceki Karbonifer döneme tarihlenen ve 3 bin 350 metre uzunluğundaki Gökgöl Mağarası'ndan geçen derenin su seviyesi, kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yükseldi. Suyun yükselmesiyle mağarayı su ve çamur bastı. Mağaranın 875 metrelik yürüyüş yolunun büyük bölümü sular altında kaldı. İl Özel İdaresi ekipleri bölgede çalışma başlatırken, mağaraya ziyaretçi girişi durduruldu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, gece saatlerinde Gökgöl Mağarası'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.