Zonguldak'ta Kaçak Kömür Ocağındaki Gazdan Etkilenme - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Kaçak Kömür Ocağındaki Gazdan Etkilenme

Zonguldak\'ta Kaçak Kömür Ocağındaki Gazdan Etkilenme

Hayatını kaybeden 3 işçinin cenazesi, Bartın'da toprağa verildi Yaşamını yitiren işçilerden Özalpuğan'ın oğlu Satı Özalpuğan: "Babam 'son kez gidiyorum, 10 gün çalışacağım ve bir daha da...

07.12.2013 14:27

Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında gazdan etkilenerek hayatını kaybeden 3 işçinin cenazesi, Amasra ilçesine bağlı Kocaköy köyünde toprağa verildi.

"Kamu malına zarar vermek" suçundan cezaevinde olduğu belirtilen İ.K'nin kaçak olarak işlettiği Kırat mevkisinde daha önce kapatılan ruhsatsız kömür ocağında gazdan etkilenerek hayatını kaybeden Mustafa Özalpuğan (54), Yaşar Özerdoğan (53) ve İsmail Altun'un (24) Türk bayrağına sarılı tabutları, evlerinden alınarak köy meydanına getirildi.

Burada, Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi, maden işçilerinin yakınları taziyeleri kabul etti.

Köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından 3 çocuk babası Özalpuğan ile 9 çocuk babası Özerdoğan'ın cenazeleri Durakdibi Mahallesi, Altun'un cenazesi ise Aferin Mahallesi'ndeki aile mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine madencilerin yakınlarının yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile vatandaşlar katıldı.

"Son kez gidiyorum" diyerek evden ayrılmış

Hayatını kaybeden işçilerden Mustafa Özalpuğan'ın oğlu Satı Özalpuğan, AA muhabirine, babası ve hayatını kaybeden diğer arkadaşlarının daha önce de İ.K'nin yanında çalıştığını, ruhsatsız ocağın cezaevindeki işletmecisinin bir yakını aracılığıyla irtibat kurmasıyla yeniden işe başladıklarını söyledi.

Babası ve arkadaşlarının kömür ocağında yeni iş başı yaptıkları sırada olayın yaşandığını anlatan Özalpuğan, şunları kaydetti:

"Babam 2007'de emekli olmuştu ama çeşitli işlerde çalışmayı sürdürüyordu. Hayatını kaybettiği kaçak ocakta daha önce de çalışmıştı. Ancak buranın yapılan denetimler sonucu dinamitle çökertilerek mühürlenmesinin ardından çalışmaya bir süre ara verdi. Tehlikeli olduğu için bir daha çalışmayacağını söylemişti. İşletme sahibinin gönderdiği kişiler babamı ikna etti. Babam 'Son kez gidiyorum. 10 gün çalışacağım ve bir daha da gitmeyeceğim' diyerek evden ayrılmıştı ama maalesef 'son kez' diyerek girdiği ocaktan bir daha çıkamadı."

Vinç operatörü tutuklandı

Bu arada, kaçak kömür ocağındaki olayla ilgili dün gözaltına alınan vinç operatörü N.G, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

N.G'nin, "kamu malına zarar vermek" suçundan cezaevinde bulunan İ.K'nin talimatıyla daha önce mühürlenen ocağının tekrar açılması yönünde çalışmalar yaptığı iddia edildi.

İ.K'nin İstanbul'da bir bankada çalıştığı bildirilen oğlu E.K'nin de maden ocağıyla ilgili çalışmaları takip ederek, 3 işçiyi Bartın'dan alıp Zonguldak'a getirdiği öne sürüldü.

Ocağın sorumluluğu üstlendiği iddia edilen N.G'nin polisteki ifadesinde, "İ.K'nin talimatıyla işçileri günlük 60 lira karşılığında ocağa girmeleri için ika ettiklerini, E.K. ile madencileri köylerinden alarak ocak yakınındaki barakaya yerleştirdiklerini, 4 gün sonra da bu olayın yaşandığını" söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili İ.K'nin oğlu E.K'nin de arandığı bildirildi.

Kırat mevkisinde kaçak işletildiği iddia edilen maden ocağında açığa çıkan gazdan dolayı dün 3 madenci hayatını kaybetmişti.

Yaklaşık 15 gün önce mühürlenen ocağın yeniden açılması talimatını  "kamu malına zarar vermek" suçundan cezaevinde olan İ.K'nin verdiği iddia edilmişti. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Kaçak Kömür Ocağındaki Gazdan Etkilenme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement