Zonguldak'ta Yük Gemisi Altında Mayın İddiası - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Yük Gemisi Altında Mayın İddiası

Zonguldak'a gelen bir kuru yük gemisinin altında mayın olduğu iddiası üzerine Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik ve Bot Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Güzergah üzerinde polis ekipleri tedbir alırken, gemi personeli tahliye edildi. Özel ekip geminin altında iki dalış gerçekleştirdi ancak herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Yükleme ve boşaltma faaliyetleri geçici süreyle durduruldu.

24.06.2023 22:23  Güncelleme: 22:24

Yük gemisinin altında mayın iddiası ekipleri harekete geçirdi

ZONGULDAK - Zonguldak'a gelen kuru yük gemisinin altında mayın iddiası üzerine ekipler çalışma yaptı.

Edinilen bilgiye göre Rusya'dan Zonguldak'a demir cevheri getiren bir kuru yük gemisinin altında mayın olduğu değerlendirilen yabancı cisim iddiası üzerine Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik ve Bot Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Güzergah üzerinde polis ekipleri tedbir alarak bariyer çekti. Güzergahtaki kaldırımları kullanan vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırıldı. Araçların park etmesine ve duraklamalarına izin verilmedi. Yakındaki itfaiye müdürlüğüne bağlı istasyon da tahliye edildi.

Özel ekip iki dalış gerçekleştirdi

Gemi personelinin de tahliye edildiği öğrenilirken Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler şüphelenilen cismi aramaya başladı. Olay yerine uzman ekip çağrıldı. Dalgıçlardan oluşan uzman ekip geminin altında çevresine iki dalış gerçekleştirdi. Deniz polisi ekipleri de bölgede hazır bulundu. Ancak herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

Faaliyetler geçici süreyle durduruldu

Öte yandan limandaki yükleme ve boşaltma faaliyetleri geçici süreyle durduruldu. Özel ekibin yarın tekrar geminin çevresinde dalış gerçekleştireceği öğrenildi.

Zonguldak\'ta Yük Gemisi Altında Mayın İddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Yük Gemisi Altında Mayın İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement