Zonguldaklı kadınlar, Suriyeli çocuklar için seferber oldu - - Son Dakika
Güncel

Zonguldaklı kadınlar, Suriyeli çocuklar için seferber oldu -

Zonguldaklı kadınlar, Suriyeli çocuklar için seferber oldu -

Alaplı ilçesinde 3 ev hanımı, konteyner kentte yaşayan Suriyeli çocukların soğuk kış günlerinde üşümemesi için sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla başlatılan "Bir Lokma, Bir Hırka" kampanyası kapsamında giysi ve kumanya topluyor.

09.02.2014 11:36

CEM SÜRMENELİ - Alaplı ilçesinde 3 ev hanımı, konteyner kentte yaşayan Suriyeli çocukların soğuk kış günlerinde üşümemesi için sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla başlatılan "Bir Lokma, Bir Hırka" kampanyası kapsamında giysi ve kumanya topluyor.

Ev hanımlarının başlattığı çalışmaya Alaplı Belediyesinin de anonslarla destek çağrısında bulunmasının ardından bir haftada toplanan 12 koli giysi ve kumanya, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllerine teslim edildi.

Ev hanımı Türkan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesinde kampanya ilanını görmesinin ardından 2 arkadaşıyla ilçedeki kadınlardan yardım malzemesi toplamaya başladıklarını söyledi.

Suriyeli Müslümanlara yardım etmek istediklerini anlatan Yaman, şöyle konuştu:

"Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz ve çocuklar için 3 arkadaş bir araya gelerek yardım toplamaya başladık. 'Bir Lokma, Bir Hırka' kampanyasını görmemiz bize şevk verdi. Yaklaşık 20 gün önce başlattığımız kampanya kapsamında bir haftada topladığımız 12 koli giysi ve kumanyayı İHH aracılığı konteyner kentte yaşayan Suriyeli çocukların soğuk kış günlerinde üşümemesi için gönderdik. Kampanyamızı duyan bazı ev hanımları bize destek vermeye başladı. Geçen hafta topladığımız 11 koli giysi ve kumanyayı da konteyner kente göndereceğiz. Tüm ev hanımlarının yardım bekliyoruz."

Elif Erdun ise internet başında kahve içen ev hanımlarının Suriye'deki çocuklara yardım için harekete geçmelerini istediklerini vurgulayarak, "Allah rızası için destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kampanyaya destek veren Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da duyarlı ev hanımlarına destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "İlçede bir grup duyarlı ev hanımı Suriye'deki iç savaşta mağdur olan çocuklara yardım amacıyla güzel bir kampanya başlattı. Kendilerinden Allah razı olsun. Bu soğukta zor şartlar altında yaşayan insanlara giyim ve gıda toplamaya kendilerini adamışlar. Ben bile çok duygulandım. Alaplı'daki tüm ev hanımlarının bu arkadaşlarımıza destek vermelerini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldaklı kadınlar, Suriyeli çocuklar için seferber oldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement