100 Yıllık Alibeyli Köyü Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Güncel

100 Yıllık Alibeyli Köyü Sorunu Çözülüyor

100 Yıllık Alibeyli Köyü Sorunu Çözülüyor

Belediyeler Yasası Kapsamında, Merkez Köy Dağılımında Hiç Bir Yere Bağlanmayan 100 Yıllık Alibeyli Köyü İçin Gerekli Girişim Yapıldı.

10.03.2008 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediyeler Yasası kapsamında, merkez köy dağılımında hiç bir yere bağlanmayan 100 yıllık Alibeyli köyü için gerekli girişim yapıldı.

Son nüfus sayımına göre nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler ile İstanbul'un tarihi Eminönü ilçe belediyesinin kapatılmasına ve 43 yeni ilçe kurulmasına ilişkin tasarı TBMM'de kabul edilirken, Samsun'da Atakum, Canik ve İlkadım ilçeleri kurulması da onaylandı. Görüşmelerde 11 köyün Canik ve İlkadım ilçelerine de dahil edildiğinin tespit edilmesinin ardından itirazlar sonucu taslakta düzenleme yapıldı ve merkez 501 nüfuslu Alibeyli köyü hiçbir ilçeye alınmayarak boşta kaldı. Yasa meclisten geçerken, yaklaşık 100 yıllık Alibeyli köyü sakinleri şaşkın. Hukuki nedenlerden dolayı köyün hiçbir ilçeye dahil edilmediği belirtilirken; 4 mahallesi, okulunda 16 öğrencisi, 1 öğretmeni ve 4 camisi bulunan merkeze 18 kilometre uzaklığındaki 'bulutların üzerindeki' köy olarak ta bilinen Alibeyli köyü sakinleri çözüm bekliyor.

Türkiye gündeminde yer alan Alibeyli köyü için resmi açıklama Samsun Vali Yardımcısı Raif Öner'den geldi. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun geçici 2. maddesi gereğince Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Ekim 2004 tarih ve 9 sayılı kararı ile Tekkeköy İlçesi Kutkukent Belediyesi mücavir alan sınırları içerisine alındığını belirten Raif Özener, mücavir alan bağlılığı nedeniyle mülki birleşmenin tamamlanamadığını belirtti. Alibeyli Köyü Muhtarı Sabri Kışla'nın müracaatı üzerine Canik ilçesine bağlanmalarının talep edildiğini belirten Özener, "Sınır anlaşmazlığı mülki ayrılması, birleşme ile köy kurulması ve kaldırılması hakkında yönetmelik gereği talep doğrultusunda valiliğimiz ve içişleri bakanlığınca gereği yapılacaktır" dedi.

(MD-SA-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 100 Yıllık Alibeyli Köyü Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement