11 Ülkeye Mobilya İhraç Ediyorlar - Son Dakika
Güncel

11 Ülkeye Mobilya İhraç Ediyorlar

11 Ülkeye Mobilya İhraç Ediyorlar

Samsun'da faaliyet gösteren Borsan Grup'a bağlı Borpanel A.Ş.'nin Genel Müdürü Hüseyin Bilkay, 11 ülkeye yılda 4 milyon dolarlık organik ve standart mobilya ihracatı yaptıklarını söyledi.

09.01.2012 13:39

Samsun'da faaliyet gösteren Borsan Grup'a bağlı Borpanel A.Ş.'nin Genel Müdürü Hüseyin Bilkay, 11 ülkeye yılda 4 milyon dolarlık organik ve standart mobilya ihracatı yaptıklarını söyledi.

Borsan Grup'a bağlı Borpanel A. Ş. Samsun'daki ilk satış mağazasını açtı. 16 bin metrekare kapalı alan entegre tesisi bulunan Borpanel A.Ş.'nin Karadeniz Bölgesi'nde organik mobilya üreten tek firma olduğu belirtildi. Borpanel A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Bilkay, yılda 2 bin metreküp doğal ağaçtan masif panel hammaddesi üretip organik mobilya yaptıklarını söyledi. Bilkay, yılda 200 bin metrekare standart mobilya ürettiklerini de belirterek 2009 yılından bu yana organik mobilya üretiklerini dile getirdi. Ukrayna, Rusya başta olmak üzere 11 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Bilkay, "Kapı, masa, sandalye, vestiyer, mutfak grubu gibi bir çok çeşitte mobilya üretimi yapıyoruz. 11 ülkeye yılda toplam 4 milyon dolarlık organik ve standart mobilya ihracat yapıyoruz. Özellikle son yıllarda organik ürünler büyük ilgi görmeye başladı. Bizde fabrikamızda organik ürün üretimine ağırlık vermeye başladık" diye konuştu.

Bilkay, organik ürünlerin yüzde yüz doğal ağaçtan yapıldığını dile getirdi. Bilkay, "Ürünlerimizde genelde kayın, ladin, çam ağaçlarını kullanıyoruz. Mobilyanın hammaddesi yüzde yüz doğal ağaç oluyor. Başka hiçbir malzeme kullanılmıyor. Mobilyanın dışını yine insan sağlığına zararlı hiçbir madde bulundurmayan su bazlı boyalar kullanarak boyuyoruz. İnsan sağlığına zararsız yüzde yüz doğal bir ürün elde etmiş oluyoruz. Hammadde olarak kullanılan masif ürünlerimizin tamamında uyguladığımız kurutma ve ısıl işlemler sayesinde ahşabın içerisindeki bakteri ve canlılar yok edilip nem oranını da düşürüyoruz. Bu sayede ahşap ürünün şekil değiştirme ve erken yıpranma riskini de ortadan kaldırmış oluyoruz" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11 Ülkeye Mobilya İhraç Ediyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement