112'nin Usta Kadın Şoförleri - Son Dakika
Güncel

112'nin Usta Kadın Şoförleri

112\'nin Usta Kadın Şoförleri

Tekirdağ'da, 112 acil servis ekiplerine yönelik "ambulansla ileri sürüş" eğitimine katılan kadın acil tıp teknisyenlerinin, sürücülüğün yanı sıra lastik değiştirme, akü şarj etme ve motor bakımı gibi işleri de ustalıkla yapması dikkat çekiyor İl Sağlık Müdürü Akbulut: "Personelimize hem teorik hem de.

21.02.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'da, 112 acil servis ekiplerine yönelik "ambulansla ileri sürüş" eğitimine katılan kadın acil tıp teknisyenlerinin, sürücülüğün yanı sıra lastik değiştirme, akü şarj etme ve motor bakımı gibi işleri de ustalıkla yapması dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü personeline verilen eğitime, 5'i kadın 23 kursiyer katıldı. Eğitimde, personeller, sürüş tekniklerinin yanında teknik konularda da bilgilendirildi.

Eğitim sırasında lastik sökme, zincir takma, akü şarj etme gibi işleri öğrenen kadın acil tıp teknisyenlerinin, bu konudaki becerisi de dikkat çekti.

Acil tıp teknisyeni Seher Çamcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimde, daha çok erkeklerin yaptığı düşünülen birçok teknik konu hakkında da bilgi aldıklarını söyledi.

Usta şekilde ambulans sürmenin yanı sıra, akü şarj etme ve motor bakımı gibi işler konusunda da eğitim aldıklarını belirten Çamcı, eğitimi başarıyla tamamlayacaklarına inandığını vurguladı.

Ümmiye Kazdağ da, zorlukları aşmak için başarılı bir eğitim aldıklarını ve halkın kendilerine güvenmesini istediklerini kaydetti.

"Hem teori hem pratik"

İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ise eğitim kapsamında personellerine hem teorik hem de pratik bilgiler verildiğini söyledi.

Büyük şehir kapsamında olan ve nüfusu her yıl 25 bin civarında artan bir ilde, sağlık hizmetini yeterli personelle yürütebilmek için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Akbulut, bu yıl içinde 4 yeni istasyon daha açacaklarını dile getirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı da amaçlarının ambulans şoförlerinin tıbbi bilgiye sahip sağlık personeli olmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Soykırlı, eğitime katılan 23 kursiyerden 5'inin kadın olduğunu ve kadınların da eğitimde başarılı bir performans sergilediklerini kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement