120 Yıl Önceki Güneş Tutulmasının Görüntüleri Ortaya Çıktı (Video) - Son Dakika
Teknoloji

120 Yıl Önceki Güneş Tutulmasının Görüntüleri Ortaya Çıktı (Video)

120 Yıl Önceki Güneş Tutulmasının Görüntüleri Ortaya Çıktı (Video)

İlk kaydedilen güneş tutulması videosu ortaya çıktı. YouTube üzerinden izlenebilen video 1 dakika 8 saniye sürüyor. Video, Ay'ın Güneş'i tamamen kapatmasından hemen önce başlıyor ve güneş tutulması sona erene kadar devam ediyor.

02.06.2019 21:37

Bu videodaki güneş tutulması, 28 Mayıs 1900'de gerçekleşti ve İngiliz Astronomi Derneği'nin bir gezisi sırasında Kuzey Carolina'da kaydedildi. Nevil Maskelyne isimli kişi, bu güneş tutulmasını fotoğraf makinesinde teleskopik bir lens kullanarak kaydetti. Bu lensi kullanması tutulmayı görüntülemeyi kolaylaştırdı.

Görüntüler, ortaya çıkana kadar İngiliz Astronomi Derneği'nin arşivinde duruyordu. Bilgilere göre bu video aslında Maskelyne'nin güneş tutulmasının videosunu çekmeye çalıştığı ikinci andı. İlk olarak 1898'deki güneş tutulmasını videoya çeken Maskelyne'nin videosu çalındı ve o tarihten itibaren görülmedi.

120 Yıl Önceki Güneş Tutulmasının Görüntüleri Ortaya Çıktı (Video)

Video filmleri koruyan bir yardım kuruluşu olan BFI, orijinal görüntüyü 4K kalitesine geri getirdi, ancak YouTube'da şu an 720p çözünürlüğe kadar izlenebiliyor. BFI ekibi, video kaydını aldıktan sonra video film karelerini kare kare birleştirip düzelttiğini söylüyor.

120 yıl önce gerçekleşen güneş tutulmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji 120 Yıl Önceki Güneş Tutulmasının Görüntüleri Ortaya Çıktı (Video) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement