15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) ve Trabzon Barosu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

14.07.2019 17:40

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) ve Trabzon Barosu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TESOB Başkanı Metin Kara, mesajında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılında, esnaf ve sanatkar camiası olarak demokrasiye olan inançlarını vurgulayarak, ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletin ve milletin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkenin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarların, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Kara, demokrasiye ve devlete sahip çıkmaya, ülkeyi kalkındırmak için de üretip çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve beraberliğini, milletimizin serbest iradesi ile seçilmiş Cumhuriyet hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devletimizi işgal girişimini, yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha kınıyoruz. Hiç bir zaman Cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz, ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Milletimizin asil iradesine dayanan, demokrasimizi sahiplenme, yaşatma ve geliştirme noktasında esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile devletimizin, milletimizin ve meşru Cumhuriyet hükümetimizin yanında yer alacaktır. 15 Temmuz 2016'da yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli eller kırılmış ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız ülke olarak gösterilmiştir."

Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez ise demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ/PYD terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini bir kez daha kınadığını belirtti.

Suiçmez, ülkeyi karanlığa götürme çabası içinde olanları halkın hiçbir zaman affetmeyeceğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Adil yargılanma hakkına ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak, bu darbe girişiminden sorumlu olanlarla mücadele etkin, samimi ve kararlı bir biçimde sürdürülmelidir. Ülkemizi kaosa sürüklemeye yönelik yapılan bu darbe girişimi halkımız ve silahlı kuvvetlerimizin demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmasıyla engellenmiştir. 15 Temmuz 2016'ya gelinen süreçte yapılan hatalarla yüzleşmeli, aynı hatalar tekrarlanmamalıdır. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini engellerken vefat edenleri rahmetle, yaralıları minnetle anıyoruz. Trabzon Barosu olarak demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimizi yıkmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, saygılar sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement